Sol·licitud de dació

Es diu dació en pagament al fet de lliurar l’habitatge a l’entitat financera amb la qual es té la hipoteca a canvi de quedar lliure de tot deute. Es tracta d’una figura totalment legal però, amb la legislació vigent, bancs i caixes, no estan obligats a acceptar-la.

Si decideixes que aquesta és la teva opció és molt important que insisteixis en ella, ja que, el més comú, és que el banc es mostri reticent a concedir-te-la en primera instància. Presenta la sol·licitud a la teva entitat i no et desanimis i insisteix. A la Plataforma hi ha diversos casos de persones afectades a les quals han concedit la dació però totes ho han aconseguit després de lluitar i perseverar molt.

Hi ha tres models de dació diferents segons el moment del procés en que ens trobem, són:

  1. Sol·licitud de dació abans de rebre la demanada judicial
  2. Sol·licitud de dació un cop rebuda la demanda judicial
  3. Sol·licitud de condonació (un cop efectuada la subhasta)