Avui hem demostrat a Unnim que l’estafa no els pot sortir de franc!

(vídeo dels Serveis Informatius Populars de Sabadell que col·laboren amb Vilaweb Sabadell):

(notícia extreta de Vilaweb Sabadell):

Assenyalen Unnim en un acció contra els desnonaments i el frau hipotecari

El col·lectiu Afectats per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (AHC) s’ha concentrat aquest matí davant una oficina per denunciar un nou desnonament d’una família el proper dilluns

Amb l’objectiu d’entregar al director de l’oficina de l’Avinguda Matedepera una enèssima sol·licitud de dació en pagament per aquesta família de Campoamor , AHC s’hi ha concentrat aquest migida amb una pancarta amb el lema ‘A Sabadell ni un desnonament més. Unnim lladres’. Els concentrats han convidat als veïns a unir-se al col·lectiu perquè ‘només les mobilitzacions estan aturant desnonaments i empenyent la classe política a plantejar-se la modificació de la injusta legislació hipotecària’, segons un dels portaveus. Mentre han plantat una tenda de campanya davant l’oficina i han repartit xocolata desfeta a una munió de veïns que s’han interessat pel col·lectiu i la seva lluita.

Una delegació de AHC ha pogut entregar la carta en la qual es denunciava la responsabilitat de les entitats financeres en general, i d’Unnim en particular en el cas particular d’aquesta família, i han entaulat un breu diàleg amb el director de l’oficina, que davant l’acusació d’estafa i frau generalitzat ha manifestat que ‘Unnim, com mínim pel què a aquesta oficina, i ens consta que també a la resta, sempre hem buscat solucions per evitar el mal major, és a dir, el desnonament’.

Assemblees informatives als barris

Els convocants, que es reuneixen setmanalment al local de l’Associacio de Veïns de Torreguitart a les set de la tarda, també han explicat que estan organitzant assemblees informatives descentralitzades a molts barris de la ciutat amb el suport de les respectives associacions de veïns. Avui mateix, el president de la Associació de Veïns de Ca n’Oriach s’ha apropat a la concentració per concretar ‘algun tipus de col·laboració amb el col·lectiu’. Així, properament el col·lectiu farà públiques les convocatòries a Can Puiggener, la zona sud, la Creu Alta, Torre Romeu i a Can Rull.

Una problemàtica creixent i sagnant

Entre 2007 i 2010, 300.000 famílies a tot l’estat espanyol han viscut una execució hipotecària. La majoria d’elles encara mantenen un deute considerable amb l’entitat bancària amb la que havien firmat el préstec; aquests processos s’acaben amb la subhasta de la propietat, i si com passa en gairebé tots els casos, aquesta queda deserta, l’entitat bancària s’adjudica l’habitatge pel 50% del valor de taxació i continua reclamant el pagament del deute restant, els interessos i les despeses judicials als deutors i als seus avaladors. Pels impulsors de l’AHC, ‘això els condemna a una situació de pobresa econòmica perpètua’.

Per fer front a aquesta problemàtica, el mateix col·lectiu situa els seus objectius fundacionals en tres nivells. En primer lloc, ‘realitzar accions per fer visible la situació de les persones hipotecades i aturar els desnonaments’. Segonament, i en el terreny jurídic, es proposa assessorar les persones afectades amb advocats i juristes per encarar amb garanties ‘les propostes de canvis legals i denúncies col·lectives’. Finalment, pretenen ‘incidir politicament perquè les nostres propostes es facin efectives’.