S’atura un desnonament a Sabadell per incompareixença del secretari judicial

(extret de: VilawebSabadell)

Més d’un centenar de persones s’havien concentrat dijous davant del domicili de la família que havia de ser desnonada responent a la convocatòria de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell

Antonio, Carmen i el seu fill, la família que havia de ser desnonada avui al matí per la impossibilitat de fer front a les quotes de la seva hipoteca, ha vist ajornada l’execució del desnonament per la incompareixença tan del secretari judicial com del representant legal de l’entitat bancària. Un centenar de persones s’havien concentrat davant de l’immoble, situat al Carrer Samuntada, convocades per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi de la ciutat, per tal d’intentar evitar el desnonament, tal i com s’ha fet recentment en altres poblacions del país. I ha estat aquesta pressió popular, segons la pròpia Plataforma, la que ha evitat el desnonament.

Tot i que els Jutjats de Sabadell han al·legat posteriorment que no tenien constància de que el desnonament s’havia de fer efectiu avui, membres de la Plataforma han assegurat que ha estat precisament la presència de les persones concentrades el que l’ha evitat. Membres d’aquesta i d’altres plataformes de Catalunya, una nodrida representació de l’Acampada de Sabadell, veïns i veïnes del barri i altres solidàries han respost a la convocatòria concentrant-se tot el matí davant el domicili dels afectats i llançant consignes contra el frau hipotecari i a favor de l’establiment de la Dació en Pagament.

En el manifest que s’ha fet públic durant la concentració, la Plataforma ha denunciat aquesta nova execució immobiliària, i ha alertat que ja són més de 300.000 a l’Estat des que va esclatar la crisi, i que a Catalunya es produeixen diàriament 20 desnonaments per impagament hipotecari. Segons la Plataforma, es tractaria ‘d’un nou pis que passarà a engrossir el parc d’habitatges buits en mans d’entitats financeres. Unes entitats que, no cal oblidar-ho, han fet beneficis milionaris durant la bombolla immobiliària i en segueixen fent ara, a costa de fer fora la gent de casa seva i continuar reclamant-los el deute de per vida’. Des de la Plataforma s’ha denunciat també ‘la vulneració sistemàtica dels drets més elemental i l’abús que estan cometent les entitats financeres contra milers de famílies’.