La Plataforma d’afectats per la hipoteca i la FAV uneixen esforços per potenciar ‘al màxim’ el dret de l’habitatge

(notícia de Ràdio Sabadell)

Les dues entitats volen vetllar perquè s’acompleixi la moció aprovada per l’Ajuntament per establir mesures per prevenir desnonaments hipotecaris

La Plataforma d’afectats per la Hipoteca i la crisi de Sabadell i la Federació d’Associacions de Veïns, la FAV,  han decidit unir esforços per potenciar la tasca que estan fent les dues entitats pel dret a un habitatge digne. Ara han pactat un conveni per engegar tot un seguit d’accions, però sobretot, “per vetllar perquè la moció aprovada per l’Ajuntament durant el ple del mes d’octubre passat s’acompleixi de forma estricta”, explica Oriol Sorolla, membre de la Plataforma.

La moció, que estableix mesures per prevenir els desnonaments hipotecaris, va ser aprovada pel Partit dels Socialistes, l’Entesa per Sabadell, Iniciativa per Catalunya i Esquerra Unida i Alternativa, a proposta de la Plataforma i amb el suport de la FAV. Sorolla remarca que “estem molt satisfets que el Ple aprovés aquesta moció, però això no implica que deixem de treballar ni de portar la lluita al carrer”. També apunta: “El que treballarem més a fons és el seguiment de l’aplicació d’aquesta moció perquè estableix unes mesures a nivell local que sí que l’Ajuntament s’ha de comprometre”. Per la seva banda, Juan Guil, membre de la FAV, avança que la Federació crearà una vocalia pròpia per fer el seguiment de tots aquests temes. També destaca que “la FAV vol per un salt en la seva implicació en aquest tema, i que tinguem el màxim d’instruments per enfortir tot aquest treball”.

A través del conveni, la plataforma també vol establir un contacte permanent amb les associacions de veïns per detectar casos de nous afectats i per poder-los ajudar. També volen fer una campanya important per la recollida de signatures de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a la dació en pagament.