Condemnem rotundament l’actuació policial violenta i injustificada

Davant de l’actuació policial del passat 5 de gener al finalitzar la marxa-cavalcada, des de la PAHCS volem manifestar que:

– L’objectiu de la marxa era simbolitzar l’arribada dels reis mags amb els tres principals regals que tot el moviment contra la injustícia hipotecària i el dret a l’habitatge venim reclamant: La dació en pagament retroactiva, mesures de lloguer social i una moràtoria dels desnonaments, així com entregar carbó als principals responsables de la situació d’extrema emergència i injustícia que pateixen els afectats: els bancs.

– La marxa va transcórrer sense incidents durant més de dues hores per les principals vies de la ciutat, escortada pels Mossos d’Esquadra, fins que va arribar a la rambla de Sabadell. En aquell moment, després que algunes persones entressin a l’oficina de la Caixa de Pensions a fer exactament el mateix que havien estat fent fins llavors en la resta d’entitats -repartir carbó, llançar confeti i col·locar enganxines- un membre de la PAHCS va ser placat literalment pel què van resultar ser dos agents de paisà, que en cap moment van identificar-se com a tals. Quan un menor va intentar socórrer el company, va ser apartat violentament i empès i retingut contra la paret, motiu pel qual va haver de ser atès al Parc Taulí. Dues persones més també van ser agredides pels Mossos d’Esquadra tal i com demostren els seus informes mèdics.

– Els agents van negar-se a facilitar el seu número identificatiu arribant en alguns a tapar-se’l sense escrúpols com ha quedat demostrat a una de les imatges facilitades per VilawebSabadell

– Un cop es van retirar els efectius de la policia autonòmica (6 agents de paisà i una desena d’agents uniformats), 10 membres de la PACHS van ser seguits fins el CAP Ca n’Oriach (lloc d’inici de la marxa) on van ser altra vegada retinguts i se’ls va demanar que s’identifiquessin. Incomprensiblement davant del què centenars de sabadellencs van poder veure al final de la marxa, els van comunicar verbalment que algunes persones serien acusades d’agredir agents de l’autoritat.

– La persecució policial i política contra els membres de l’assemblea no va acabar el mateix dia 5 i avui mateix -dos dies després- un altre company del col·lectiu ha estat aturat pel carrer i identificat. Se l’ha informat també verbalment que la idenficació tenia a veure amb els fets de la cavalcada.

– Condemnen rotundament l’actitud prepotent de la policia en tot moment -com demostren algunes imatges aparegudes als mitjans i també al vídeo que adjuntem-, la violència injustificada de la seva actuació i anunciem que ja estem preparant mesures legals per denunciar els fets també jurídicament.

– Finalment, agraïm les mostres de suport del teixit associatiu de la ciutat així com de les forces polítiques i sindicals que han fet comunicats de condemna de l’actuació policial i de suport a la nostra lluita.

La lluita és l’únic camí. Sí que es pot! La repressió no és la solució!

Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (PAHCS)