Una nova família entra a l’edifici alliberat de la PAHC tot i la oposició de Catalunya Caixa

Aquests dies hem aconseguit condicionar un altre dels habitatges que formen part del bloc alliberat per la PAHC el dia 26 de maig i ja està a punt per entrar-hi una nova família. Els nous veïns de l’edifici seran l’Antonio i les seves dues filles.
El cas de l’Antonio i les seves filles és un exemple claríssim del problema al que s’enfronten moltes persones al no poder pagar la hipoteca.
L’Antonio, després de molt temps de lluitar a la PAHC, ha aconseguit la dació total. És a dir, ha d’entregar la seva casa per cancel·lar la hipoteca que té amb el BBVA.
El nostre company s’ha vist avocat a aquesta situació al fer fallida el bar que tenia. Va pagar la seva hipoteca fins que li va ser totalment impossible, al veure que no podia pagar, va començar a lluitar per la dació. No ha deixat de lluitar ni un sol dia al costat de totes nosaltres, la hipoteca però, la té amb BBVA que és una entitat que mai ha ofert la possibilitat de lloguer social. I per això ja fa temps que corria el risc de quedar-se al carrer al entregar les claus.
Serveis socials no ha donat cap solució a l’Antonio que ha demanat des de fa temps que li concedeixin un lloguer social i està disposat a pagar per tal de poder viure amb tranquil·litat però li resultava totalment impossible pagar un preu de mercat.
Els serveis socials, però, han respost a les seves peticions amb negatives ja que diuen que no disposen de parc públic de pisos que poder oferir. Això fa encara més greu la postura del BBVA que insisteix en quedar-se pisos buits que cauen en desús mentre aboca famílies a malviure fent-les fora de casa seva.
Però a més aquesta no és la única cosa que hem de retreure als bancs. Avui ens hem assabentat que l’advocat de Catalunya Caixa està fent pressió al jutjat per a que ordeni un desallotjament exprés de l’edifici alliberat de la PAHC com a mesura cautelar.
Ens sembla vergonyós que Catalunya Caixa vulgui fer fora ara no una sinó dues famílies de l’únic lloc on poden viure per posteriorment deixar els pisos buits, de nou, durant anys per que segueixin caient en l’abandó.
Aquesta situació és especialment greu en el context d’ajudes públiques als bancs i caixes. Catalunya Caixa, per exemple, té ara mateix una participació del FROB del 90%. Això vol dir que, nosaltres, amb els nostres impostos hem pagat ja un 90% del valor de Catalunya Caixa i no n’hem obtingut res a canvi.
Exigim doncs, que les entitats posin a disposició pública el seu parc d’habitatges buits.
Demà, dissabte 16 farem una roda de premsa a les 16:00 davant l’habitatge (carrer Sant Vicenç de Paül 38) per tal de fer saber als mitjans la situació de l’Antonio i la seva família, Us convidem a totes a venir a mostrar el vostre suport.
Noticies