La banca ens encadena a la misèria

La PAHC dins de l'oficina del Santander

Com ja sabreu la Conchi i el Vicente porten molts dies lluitant contra el Santander reclamant només que aquest els concedeixi una dació total.
Fa 28 dies que recollien firmes davant la porta de la seva sucursal sense que el director d’aquesta hagués volgut negociar amb ells.
El Vicente i la Conchi només volen una cosa, la dació total del seu préstec hipotecari com porten demanant des de desembre del 2011.
Des de la Plataforma fa molt temps que tenim molt clar que res ens aturarà fins que aconseguim la dació i per tant, davant la gran empenta d’aquesta parella de lluitadores ens vam animar a encadenar-nos a la sucursal per reclamar justícia.
Així doncs ahir tres persones de la plataforma es van encadenar a una columna de la sucursal mentre, dins i fora de la sucursal rebien el suport de les seves companyes.
L’acció va durar un parell d’hores mentre, fora de l’oficina, va anar arribant suport de molta gent de diversos col·lectius que lluiten a la ciutat així com amics de la PAH.
Durant aquestes dues hores també vam tenir la visita i les amenaces dels mossos però la gran pressió i suport de les companyes reunides a fora (en el moment de més afluència de gent érem 100 persones entre les tancades a l’oficina i les de fora) van forçar el director a acceptar negociar.
Amb la promesa del director d’asseure’s a negociar amb la família el nombrós grup que donava suport dins la sucursal va acceptar sortir i els mossos van tallar les cadenes.
Un cop deixades anar les companyes la família afectada va entrar a negociar amb el banquer i aquest els va assegurar que tindrien una resposta en una setmana.
Si el Santander sap el que li convé aquesta resposta només pot ser la dació total per a la Conchi i el Vicente. Qualsevol altra resposta es insuficient per nosaltres i lluitarem, per tots els mitjans, fins que aconseguim el nostre objectiu.

La PAHC s'encadena al Santander

Estem molt agraïdes per tot el suport de la gent que va venir a donar un cop de ma amb la seva presencia i des de la PAHC valorem molt positivament l’acció per ser un pas més cap a la solució del cas del Vicente i la Conchi però també perquè assenyala molt clarament els culpables d’aquesta crisi. Assenyala, com es podia llegir ahir a les pancartes, que la banca ens encadena a la misèria. Demostra, també, que a la nostra ma hi ha les eines per trencar aquestes cadenes. Aquestes eines no son unes altres que la solidaritat i la lluita.

Recull de notícies

Vilaweb

iSabadell

Ràdio Sabadell

El economista

Euronews