Aturem un desnonament aquest dimecres

APLAÇAT: Gràcies a la pressió de la PAHC hem aconseguit un aplaçament d’un mes.
Queda desconvocada per tant la convocatoria per aturar el desnonament de demà.
Moltes gràcies a totes!

Aquest dimecres a les 9 necessitarem la vostra ajuda per aturar un desnonament.

Arribem a aquesta situació després de mesos de negociació i lluita empeses per la reiterada manca de solucions per part de serveis socials.

El cas del que us volem parlar es el del Youseff, la Hafida i les seves dues filles. Una família que fa ja temps van venir a exposar-nos el seu cas a la PAHC i a la que fa temps que acompanyem en la seva lluita per aconseguir un pis que puguin pagar amb els seus escassos recursos.

Els ingressos de la família provenien de la feina a la construcció del Youseff fins que aquest va patir un accident que el va deixar amb una invalidesa del 43%. Des de llavors la seva situació econòmica ha estat molt delicada i actualment cobra només una ajuda de 426€. Com és natural, amb aquests diners no podien pagar el lloguer privat que tenen sobre el pis en que viuen i per això van venir a buscar assessorament i ajuda a la PAHC.

Vam intentar aconseguir un pis gestionat per l’ajuntament on aquesta família pogués viure però l’ajuntament ens va dir que això era impossible i que, la família del Youseff podia anar a viure amb la família del seu germà al pis d’aquest. Això voldria dir malviure, 11 persones, en un pis petit havent de dormir amb matalassos al terra etc. Quan vam dir a l’ajuntament que aquesta solució ens semblava inacceptable la seva resposta va ser suggerir-nos que podien enviar els fills a viure amb el germà i que l’ajuntament ja els buscaria una habitació a compartir per a la parella.

Ens costa entendre com l’ajuntament va pensar, ni per un moment, que una solució com aquesta, que implica, a més de tot el que ja han passat, separar la família era humana o acceptable per a nosaltres.

Veient que no hi havia cap manera d’aconseguir una sortida digna per a aquestes persones vam demanar a l’ajuntament que negociés amb lapropietat per intentar aplaçar el desnonament mentre buscàvem una altra solució. L’ajuntament ens ha comunicat avui que no hi ha cap negociació possible i que hi haurà desnonament aquest dimecres. La versió que ens ha fet arribar la propietat és que les propietàries han heretat l’habitatge i que en volen al Youseff, la Hafida i les seves filles fora.

Nosaltres, però no ens hem quedat de braços plegats i hem descobert que les propietàries del pis en qüestió no ho són només de l’habitatge de les nostres companyes, no… són propietàries de tot el bloc! Un bloc de setze habitatges! Per si tot això fos poc també hem descobert que un dels pisos es buit per tant no ens serveix l’excusa que tinguin cap necessitat urgent.

Nosaltres sabem que s’han de trobar solucions a llarg termini per aquest problema però, ara per ara, necessitem que es quedin a casa seva. No tolerarem que, aquest dimecres dia 10 les nostres companyes es trobin al carrer.

L’avarícia té un limit. Nosaltres el marquem, clarísimament, en que no permetrem que ningú es quedi al carrer.

Ajudeu-nos doncs a guanyar temps per seguir negociant. Ajudeu-nos a que la família de la Hafida no es quedi al carrer. Ajudeu-nos a aturar el desnonament aquest dimecres a les 9:00 al número 7 del carrer Salenques a Ca n’Oriach.