Comunicat sobre el cas de l’Ahmed

Les companyes de la PAHC portem des de dijous a les 5 de la tarda tancades a la sucrusal que Unnim té a Torre-Romeu esperant una resposta a la petició de dació total per l’Ahmed i la seva família. No hem rebut de part de l’entitat més que una denúncia i una interlocució que s’ha demostrat absolutament inútil i que no ha fet més que dir-nos que “ells no podien fer res i que la negativa venia de dalt”.

L’Ahmed va pagar durant més de 10 anys les quotes de la seva hipoteca i només va deixar de fer-ho després de perdre la feina. Actualment cobra una ajuda familiar de 420€, l’únic ingrés amb el que s’ha de mantenir una família de 5 membres.


Des que va veure que no podria pagar l’Ahmed va intentar negociar amb l’entitat, però aquesta no li donava cap solució vàlida. Veient les negociacions encallades va començar a venir a la PAHC demanant ajuda, des de llavors és un membre molt actiu de l’assemblea.
Des del primer moment d’aquest tancament la plataforma ha volgut negociar tenint com a únic requisit la dació total en pagament, cosa que podem demostrar amb documents del seu advocat d’ofici. Amb aquesta solució el banc es queda amb una casa i el què ja ha cobrat durant 10 anys, mentre que l’Ahmed es trobarà al carrer. És per això que considerem aquesta la nostra proposta de mínims. Exigir una dació parcial i que l’Ahmed, a més, encara degui 4300 euros és un insult a la seva família i a tots nosaltres, i per això arribarem fins al final, com fem sempre, per evitar-ho.
Exigim a Unnim una reunió aquest dilluns a les 9 del matí a la pròpia oficina per a què es resolgui aquesta situació.

Per tal d’encarar la reunió voldríem deixar clars els següents punts:

  • Que l’assemblea ha participat de les negociacions sempre a petició de l’Ahmed i que tot el col·lectiu és molt conscient de la situació i no tolerarem cap mena de manipulació sobre el paper que ha jugat la PAHC en les negociacions. Tenim documents que així ho avalen i alguna prova més que ens reservem només per si Unnim insisteix en fer el ridícul explicant algun mitjà alguna versió completament inventada.
  • Que s’avaluí el cas de l’Ahmed tenint en compte a seva situació econòmica i familiar real.
  • Que la família no pot fer càrrec a un lloguer i un deute afegit a la dació.

Convoquem també una concentració a les 8 del matí davant l’oficina d’Unnim de Torre-Romeu. On esperem que tingui lloc aquesta negociació. Actualització: Degut al desallotjament convoquem a les 9 del matí davant la seu d’unnim a c/Gràcia de Sabadell, on farem també roda de premsa.

A més convoquem a les PAHs de l’estat, moviments socials, col·lectius i gent afí a concentrar-se a les 9 del matí davant l’oficina d’Unnim més propera. En senyal de rebuig a les injusticies perpetrades per Unnim.

Es pot consultar l’oficina més propera aquí.

Convoquem també una roda de premsa davant l’oficina a les 10 del matí on explicarem a veïnes i mitjans l’estat d’aquesta negociació.
A més la plataforma vol fer constar que tota aquesta situació no s’hauria produït si Unnim estudiés els casos reals de les persones afectades per les hipoteques. Si ho fes veuria que tant els pagaments com els deutes un cop entregat l’habitatge són impossibles d’assumir i al mateix temps cobrir necessitats bàsiques com l’alimentació.
Som conscients, tot i la nostra voluntat de negociar, que Unnim ens podria voler fer fora per la força abans que arribi aquesta data. Si això passés seguiríem mantenint la proposta de reunió i la roda de premsa en les mateixes hores davant l’oficina de Torre-Romeu.