El 3r Bloc de PAH Sabadell és del SAREB i en demana el desallotjament cautelar. Aturem-ho!

El passat dissabte 13 d’abril, a plena llum del dia, vam ocupar un bloc de pisos que portava 4 anys buit. Fins el passat febrer el propietari era el Banc Mare Nostrum i des de llavors és el Sareb, entitat participada en un 45% per fons públics. Era el vuitè recuperat per la PAH, i el tercer de la PAH Sabadell.

Ho vam fer públic des del primer moment i des del primer dia gestionem els pisos col·lectivament per donar solucions habitacionals a famílies sense cap altra possibilitat. Les recuperacions a través de la campanya “Obra Social La PAH” són l’única solució que ens deixen i ho seguirà sent mentre els diferents governs segueixin bloquejant les propostes de mínims que plantegem. No bloquegen, això sí, tota mena d’eines per resoldre els problemes de les entitats financeres, entre elles, la creació de Sareb, popularitzat amb el nom de “Banc Dolent”. Ara hem sabut que el Sareb ha interposat una denúncia per l’ocupació del bloc i sol·liciten el desallotjament immediat. Demà sol·licitarem al jutge que no ho permeti entregant-li aquest text pel qual estem recollint adhesions d’urgència d’entitats i partits.

El Sareb no és un banc. És una entitat participada en un 45% per fons públics creada per donar liquiditat -novament- a entitats que ja havien tingut injeccions públiques de milions d’euros. Des del passat mes de novembre s’ha quedat amb aquells habitatges que els bancs intervinguts o nacionalitzats no han pogut ni preveuen poder vendre. Per tant, es realitza una nova injecció pública a les entitats bancàries.

El bloc que hem ocupat té 40 habitatges que portaven 4 anys buits. En aquests quatre anys els habitatges s’han degradat i si segueixen buits patiran un deteriorament irrecuperable. En només deu dies s’han instal·lat al bloc quasi una desena de famílies gairebé sense ingressos. Aquestes companyes haurien acabat al carrer en menys d’un mes. Totes elles han passat pel circuit de serveis socials sense que aquests poguessin trobar-los una solució. Aquestes persones s’han volcat per condicionar al màxim el que és ara casa seva i la resta d’habitatges del bloc i la seva presència ha evitat que continués entrant aigua de les pluges dels darrers dies i d’entre d’altres s’han arreglat les pèrdues dels sanitaris. L’estada d’aquestes persones al bloc dóna valor a aquests habitatges, ja que, d’altra manera, restaven condemnats a deteriorar-se a porta tancada.

Durant aquest procés els serveis jurídics del Sareb de ben segur esgrimiran un munt d’arguments legals per demanar al jutge un desallotjament cautelar. Volem deixar clar el que realment vol dir desallotjar ara el bloc. Vol dir agafar la família de la Nabila, el seu marit i les seves tres filles i llançar-les, demà mateix, a dormir al carrer. Vol dir deixar la família del Felipe sense la seguretat d’un sostre. Vol dir arrencar de nou l’esperança de l’Urimari i els seus de poder comptar amb un refugi per un temps. Estem parlant de 9 famílies -i les que vindran en pocs dies- que, com ha reconegut l’ajuntament, no tenen una altra solució. Serveis Socials no pot fer res per donar refugi a aquestes famílies totes elles amb fills petits i gairebé sense ingressos.

Algunes d’aquestes famílies han firmat una dació recentment, quedant-se sense casa. Altres ja han estat desnonades, algunes havien estat dormint apretades de cinc en cinc en una habitació o no han pogut fer front al lloguer. Totes es trobaven al límit.

Per tot això demanem als diferents col·lectius i grups polítics d’arreu del país i a l’Ajuntament de la ciutat que expressin el seu rebuig explícit al desallotjament del bloc i donin suport al text enllaçat a dalt enviant un correu electrònic a afectats.sabadell@gmail.com

Demanem també l’Ajuntament que sigui conscient de la situació real de la ciutat i que es posi del costat de la ciutadania davant els bancs o, en aquest cas, el Sareb. Entenem que darrerament ha fet passos positius en aquest sentit però en moments així és quan s’ha d’estar a l’alçada.

Convidem a tot el poble de Sabadell a acompanyar-nos en la concentració que farem el dimecres dia 8 de maig a les 11:00h davant dels Jutjats de Sabadell en motiu de la compareixença del Sareb davant el jutge.

Cap més família al carrer!

Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell

2 de Maig de 2013

Primeres adhesions

— Partits i organitzacions nacionals
Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC)
Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya
CUP nacional
Endavant-OSAN
En Lluita
ERC
ICV-EUiA
Joves d’Esquerra Verda
Plataforma de Afectados por la Hipoteca
Revolta Global – Esquerra Anticapitalista
Sindicat CO.BAS

— Partits locals (Sabadell):
CUP
Entesa per Sabadell
ERC
EUiA
ICV
PSC

— Col·lectius, candidatures i organitzacions socials i sindicals:
15mBCNtv (Comissió Audiovisual)
A.V.V. l’Òstia de la Barceloneta
Acampada Cornellà
Agrupació de Veïns de Gràcia
Àgora Vilamajor (Sant Pere i Sant Antoni de Vilamajor)
Alternativa d’Esquerres per Badia-CAV
Altraveu per Castellar
Arquitectura y Compromiso Social (Sevilla)
Arran Baix Montseny
Arran Igualada
Asesoría de Okupación de Carabanchel (Madrid)
Assemblea pels Drets Socials de Vilafranca del Penedès
Ateneu Candela de Terrassa
Casal Boira Baixa
Casal d’Amistat Català-Cubà de Sabadell
Casal de l´Esquerra Badia – Alternativa d´Esquerres per Badia
Casal el Tallaret
Casal Popular Boira Baixa de Manlleu
CCOO Vallès Occidental
CGT-Baix Penedès
CGT-Sabadell
CNT Sabadell
Col·lectiu La Trinxera-Assemblea d’Arran del Vendrell
Compromís per Cerdanyola
Confederación Intersindical Galega
COP-Compromis per Ripollet
Cordinadora Obrera Sindical de Sabadell
Corrala Utopia
COS-Anoia
COS-Vallès
CUP Sant Celoni
Endavant-Anoia
Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell (FAV)
Federació de Casals de Joves de Catalunya
Feministes Indignades
Fundación de los Comunes
Gent de Gramenet
Grup de Joves “Algo Diferentes”
Iaioflautas de Sabadell
Intercomisión de Vivienda-15m-Sevilla
Joventuts d’Esquerra Republicana de Sabadell
Joventut Socialista de Sabadell
Joves d’Esquerra Verda de Sabadell
Juventud Sin Futuro Sierra Noroeste
L’Altraveu per Castellar-CAV
La Clau del Baix Montseny
Moviment Indignació 15M Sabadell
Moviment Popular de Sabadell (Arran Sabadell, Endavant Sabadell, Casal Can Capablanca, Justa Revolta)
Observatori DESC
Oficina de Vivienda de Madrid
Plataforma en Defensa de la Barceloneta
PSC de Barberà del Vallès
Sabadell Acull Infants Sahrauís
Seminari d’Economia Crítica ‘Taifa
Som lo que sembrem-Vallès
Trobada Alternativa de Nou Barris
Unitat Municipal 9 de Sant Pere de Ribes
Universidad Nómada
Vila de Capellades-CUP
Xarxa Roja