PAH 1 – SAREB 0

La jutgessa rebutja desallotjar el #3rBlocPAHsbd amb un auto històric que esbronca al Banc Dolent! Vegeu la notícia dels companys de la Directa a sota! Felicitats a totes!!! Estem eufòriques. La lluita i la desobediència solidària i tendra és l’únic camí!

Moltíssimes gràcies a totes les entitats que heu signat donant suport i que us heu acostat a la nostra lluita solidàriament.

Així ho hem cridat la notícia a l’assemblea d’avui!

La jutgessa rebutja desallotjar un bloc del ‘banc dolent’ ocupat per la PAHC i famílies desnonades

La magistrada titular del jutjat d’instrucció número 4 de Sabadell ha denegat la petició de la fiscalia de desallotjar les onze famílies que viuen al tercer bloc ocupat per la PAHC a Sabadell.

L’edifici propietat de la SAREB, la societat pública coneguda com a ‘banc dolent’ perquè es va crear per comprar amb diners públics els actius tòxics de les entitats financeres, va ser recuperat per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi fa tres setmanes i, a dia d’avui, acull onze famílies sabadellenques que no han pogut trobar cap solució al seu problema habitacional a través de l’administració pública.

En l’auto, la jutgessa argüeix que el dret a la propietat privada està limitat per la seva funció social segons l’article 33.2 de la Constitució Espanyola, i afegeix que els interessos individuals no són els únics que regeixen la definició de la propietat privada, sinó que aquesta s’ha de compaginar amb els interessos de la col·lectivitat. En aquest sentit, segueix afirmant que la SAREB ha desistit de la funció social ja que no ha realitzat cap activitat per donar ús a l’edifici, no ha fet cap acte de conservació del bloc tal com li obliga la Llei d’Urbanisme i, a més, ni tan sols ha fet un acte per recuperar la possessió del bloc, més enllà de presentar la denúncia. La contundència encara va més enllà, i la magistrada afirma que l’ocupació no comporta cap perjudici pel ‘banc dolent’, mentre que desallotjar-ne les famílies significaria deixar-les al carrer, més encara quan la presentada com a part al cas ha acreditat amb un informe dels serveis socials que no té cap ingrés.

Gràcies a la pressió

La contundència de la jutgessa no s’entén sense la campanya de pressió que la PAHC ha tirat endavant per protegir el tercer bloc que aquesta plataforma ha recuperat a Sabadell per ús social. 70 entitats -entre partits nacionals i locals, associacions de veïns i organitzacions socials i polítiques de tot tipus– s’havien adherit a la petició, traslladada dilluns al Jutjat, de no fer efectiu el desallotjament. Aquest matí, han fet una roda de premsa massiva on han visualitzat aquests suports i han denunciat que una entitat participada amb el 45% de diners públics com el banc dolent es dediqui també a “desnonar famílies que ja han estat desnonades enlloc de posar a disposició de les famílies pisos en règim de lloguer social’ en el què han qualificat com un ‘despropòsit criminal sense precedents”.

Els portaveus de la PAHC de Sabadell han recordat que l’ocupació s’ha tirat endavant perquè les famílies que hi viuen “puguin exercir el seu dret humà i constitucional a l’habitatge” que han considerat que està essent vulnerat “per una classe política incapaç d’incorporar les demandes de mínims de la PAH i per una banca criminal que està sent rescatada per enèssima vegada amb la constitució de la SAREB”. Fins i tot el govern local, a través de la seva regidora Marta Farrés, ha reconegut no tenir recursos per poder fer front a “l’emergència habitacional en la què ens trobem” i ha convidat a la SAREB a asseure’s amb la PAHC i negociar lloguers socials per les famílies que viuen al bloc.