Sabiem que teniem raó. Ara la justicia ens la dona. Totes absoltes.

Foto de @JordiSBD per a iSabadell

Avui dijous 30 de maig hem recollit les sentències dels dos judicis de la setmana passada contra activistes de la PAHC de Sabadell. Ambudes sentències han resultat absolutories, com no podia ser d’altra manera.

Recordem que en un primer judici contra tres militants de la PAHC Sabadell se’ns acusava de resistència i desobediència pel dia de l’alliberament del tercer pis d’obra social de la PAHC de Sabadell. En la sentència d’aquest cas es fa constar que l’atestat de mossos és ple de contradiccions. Des de la PAHC sabadell hem denunciat publicament en diverses ocasions la persecucció i actuació desproporcionada de mossos al llarg del darrer any i l’atestat presentat ens dóna la raó. En aquest cas han intentat que ens jutgessin per un delicte d’atemptat, utilitzant terminologia com “força, i “incitació” dels tres imputats a la resta dels concentrats. Finalment s’ha demostrat que no es tractava ni tan sols d’una falta lleu per desobediència.

En el segon judici erem 28 denunciades per la ocupació d’una oficina d’unnim fora de l’horari comercial. Un dijous ens vam plantar a l’oficina d’unnim de l’Ahmed demanant, per enèsim cop, la dació i el lloguer social per la seva familia. Una vegada més no ens van voler escoltar i és per això que ens vam quedar a l’oficina. La jutgesa també ens absolt en aquest segon judici . tornem a denunciar publicament l’actuació de mossos d’aquells dies, en que els mossos van establir una mediació que ells mateixos van trencar amb un desallotjament desproporcionat.

L’absolució ens reafirma en la nostra lluita i evidencia la persecussió de mossos,que queda alhora plegada de reversos judicials. La feina al carrer ens legitima i la seva repressió té una única resposta: condemnes unànimes de tot el teixit social i veïnal de la ciutat que ens ha donat. No només de la nostra ciutat, davant la petició de la Sareb del desallotjament cautelar del nou bloc d’obra social a Sabadell, més d’una cinquantena de partits, entitats i col·lectius del principat es van mobilitzar per donar-nos el seu suport.

Gràcies a totes.

Recull de premsa:
La Drecera: Doble revés judicial als Mossos que van acusar la PAHC Sabadell
324: El jutjat absol la trentena de membres de la PAH jutjats per l’ocupació d’una oficina d’Unnim i uns pisos a Sabadell
El diario: Absuelven a los activistas de la PAH de Sabadell juzgados por ocupar una sede bancaria y un bloque de pisos
La Vanguardia: Absueltos los miembros de la PAH de Sabadell
iSabadell: La jutgessa absol els 30 activistes de la PAH
El Triangle: Absolts els activistes de la PAH de Sabadell jutjats per ocupar un bloc buit i una oficina d’Unnim
Radio Sabadell: La jutgessa absol la gairebé trentena d’activistes de la PAHC de Sabadell imputats per dues ocupacions a la ciutat
La Directa: Doble revés judicial als Mossos que van acusar la PAHC Sabadell
CUP Sabadell: La CUP celebra l’absolució d’una trentena d’activistes de la PAHC de Sabadell