Comunicat PAHCvsBBVA

LA JUTGESSA DENEGA, PER SEGONA VEGADA, EL DESALLOTJAMENT
DE L’OFICINA OCUPADA PER LA PAHC. SEGUIM AMB L’OCUPACIÓ!

Des de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell volem posar de manifest algunes qüestions sobre l’ocupació d’aquesta oficina del BBVA en la que ja hi portem 8 dies resistint.

Prop d’un 40% de persones afectades per la hipoteca de la nostra assemblea són casos del BBVA. En les darreres setmanes i mesos ja havíem realitzat accions en aquesta entitat a més de mantenir amb la mateixa un procés obert denegociacions que, fins el moment, no només no ha aportat solucions reals sinó que ha obstaculitzat les negociacions de forma constant i sistemàtica. Aquesta no és una situació aïllada, el mateix està succeint a les PAH’s d’arreu de l’Estat.

És per aquest motiu que avui fa 8 dies que vam decidir quedar-nos en aquesta oficina, cansades de no obtenir respostes i amb la urgència que presenten els 10 casos que tenim sobre la taula. Aquestes 10 famílies es troben en situacions diverses però totes tenen un denominador comú: el BBVA pretén quedar-se amb dues cases per la hipoteca d’un sol habitatge. Així, en aquests deu casos, les persones no només perden casa seva sinó que, a més, arrosseguen la casa d’algun familiar que avalava i que ja havia estat pagada.

En aquest pols amb BBVA, la nostra exigència és que l’entitat bancària retiri els avals del procediment d’execució hipotecària i que, en cap cas, cometi la barbaritat d’apropiarr-se dos cases per la hipoteca d’una sola. És una reivindicació de mínims i no acceptarem abandonar fins que estigui garantida. Totes les execucions hipotecàries suposen un atemptat contra el dret a l’habitatge, però aquestes en els que el banc busca quedar-se dos habitatges per un sol deute són encara més sagnants.

Una jutgessa ha considerat legalment, assentant així un precedent inèdit, que la nostra protesta pacífica dins de la propietat privada de BBVA prevaleix sobre el dret d’aquesta entitat privada a seguir amb el seu ritme habitual d’atenció a empreses i particulars en aquesta sucursal. Avui, per segona vegada, la jutgessa ha denegat la insistent petició de desallotjament del BBVA, la qual cosa celebrem amb entusiasme ja que  ens permet seguir mantenint una posició de força davant les negociacions amb l’entitat.

Fins el moment, BBVA tan sols ha accedit a asseure’s amb nosaltres una sola vegada, divendres passat, en una reunió en la que no van respondre a les nostres demandes per a cadascun dels 10 casos, obligant-nos, així, a seguir amb l’ocupació de la sucursal a l’espera de la resposta que l’entitat ens donarà demà segons el compromís que vam aconseguir arrencar-los.

Finalment volem manifestar de nou el nostre profund agraïment a totes les persones i col·lectius de Sabadell i d’arreu del país que durant aquests dies ens estan donant suport, de manera especial a les PAHs d’arreu de l’estat que han dut a terme accions de protesta contra el BBVA en solidaritat amb la nostra lluita. I advertir en aquest sentit al BBVA, que si no obtenim solucions per a les nostres demandes tornarem a activar aquesta immensa xarxa de solidaritat arreu de l’estat espanyol per a seguir pressionant a cada una de les seves oficines per a que resolguin d’una vegada els casos d’aquestes 10 famílies.

Us convoquem a totes demà dimecres a les 12h davant la seu d’UNNIM-BBVA
al c/ Sant Quirze de Sabadell per donar suport a les nostres companyes i pressionar durant la reunió de negociació amb el BBVA

#PAHCvsBBVA