Si el present és lluita, la victòria és nostra!

En relació a l’abandonament de la central del BBVA i a la intensificació de la campanya contra el banc, avui en roda de premsa, acompanyats de molts dels col·lectius, organitzacions sindicals i veïnals i polítiques de la ciutat i també d’arreu del país, hem anunciat el següent:

– Després de 17 dies d’ocupació de la seu central del BBVA a Sabadell -l’ocupació més llarga del moviment-, el banc ha tensat la corda fins a límits insospitats obligant a les 12 persones que va segrestar dins de forma il·legal a no poder rebre ni menjar ni cap suport mèdic, han pujat sistemàticament la calefacció i han deixat les llums obertes tota la nit per dificultar el son de les persones solidàries que han passat les nits allà. Com els mateixos advocats del banc van advertir fa uns dies, això és un delicte de retenció il·legal, de denegació de socors i de coaccions. El primer que hem deixat clar és que, amb suport de tots els presents, presentarem una denúncia corresponent per aquests delictes.

– En aquestes circumstàncies el col·lectiu hem decidit convèncer a les companyes de l’interior que no tenia sentit posar en perill la seva integritat física i que l’estratègia del moviment i la seva radicalització en els propers dies possibilitarà que arribem a la solució de mínims que exigim. Una decisió com la que algunes companyes a l’interior suggerien d’iniciar una vaga de fam hem entès que s’ha de prendre amb totes les precaucions i amb un debat relaxat amb les companyes de l’interior que el BBVA ha impossibilitat una vegada i una altra. Per això hem decidit abandonar la ocupació. Per ara.

– Anunciem que el banc ha portat les coses tan lluny que a partir d’ara multiplicarem encara més (avui més d’una trentena d’oficines han estat assenyalades, inutilitzades o ocupades arreu del territori) la pressió de forma determinada i desobedient. Les línies de treball i accions seran les següents:

—- A partir de la setmana vinent, i en qualsevol moment, campanya de bloqueig sistemàtic de les oficines del BBVA des de diferents ciutats i pobles del país.

—- Aquest divendres a les 17h de la tarda caravana de cotxes per difondre la convocatòria de la manifestació del proper dimarts. Sortim de la seu del BBVA del Carrer Alfons XIII

—- Dimarts, Manifestació a Sabadell a les 19h des de l’Ajuntament.

—- Previ aval de la resta de PAH a la propera assemblea, responsabilització pública a Aureli Balaguer i Xavier Queralt, màxims responsables de l’entitat a Barcelona i Catalunya respectivament.

– Agraïm especialment a tots els col·lectius de l’esquerra transformadora de la ciutat el suport incondicional de tots aquests dies, demostrant, com sempre, que si ens toquen a un ens toquen a totes.

#ANTICAPITALISTES #SEMPRE