La PAHC demana la nul·litat de l’ordre de desallotjament cautelar del Bloc Sabadell

Català

Després que fa poc més d’una setmana coneguéssim l’ordre de desallotjament cautelar del Bloc de Sabadell dictada per la jutgessa a instàncies del fiscal -un Bloc on, recordem, hi viuen 40 famílies, 146 persones, 58 d’elles menors- des de la PAHC hem sol·licitat als Jutjats la nul·litat d’aquesta ordre, dictada sense aportar cap justificació pel gir de 180 graus produït respecte anteriors resol·lucions i sense possibilitat d’impugnació, vulnerant així el nostre dret a la defensa. Al llarg d’aquesta setmana hem conegut que l’administració judicial ha acceptat estudiar aquesta petició de nul·litat.

Més enllà d’això, refermem el nostre rotund rebuig a una ordre de desallotjament que representa un atac frontal als drets fonamentals de 40 famílies sense recursos a les que les administracions no han pogut garantir el seu accés a un habitatge digne, en molts casos, després d’haver estat ja desnonades anteriorment. La situació és especialment sagnant sabent que es tracta d’un edifici propietat de la SAREB, entitat participada en un 40% per fons públics aportats per l’Estat. En aquest sentit, tornem a apel·lar a la responsabilitat social del poder judicial i de les administracions públiques per a garantir el dret a l’habitatge d’aquestes famílies.

En aquest sentit hem exigit a l’Ajuntament de Sabadell el seu posicionament públic contra aquesta ordre de desallotjament així com l’acreditació, mitjançant l’entrega a Jutjats dels corresponents informes d’exclusió, de l’extrema vulnerabilitat social de les famílies que viuen al Bloc de Sabadell, fet que ens consta que ja s’està tramitant.

Finalment volem agraïr immensament totes les mostres de suport i de solidaritat que ens han arribat d’arreu, especialment de les veïnes del barri de Gràcia de Sabadell. Volem també emplaçar-vos a que seguiu fent créixer la campanya d’adhesions que vam engegar la setmana passada; l’Obra social de la PAH salva vides i de cap manera permetrem que ningú l’aturi.

Des de la PAHC anirem informant puntualment de les novetats que anem coneguent.

Castellano

La PAHC pide la nulidad de la orden de desalojo cautelar del Bloque de Sabadell

Después de que hace poco más de una semana conociéramos la orden de desalojo cautelar del Bloque de Sabadell dictada por la jueza a instancia del fiscal -un Bloque donde, recordamos, viven 40 familias, 146 personas, 58 de ellas menores- desde la PAHC hemos solicitado a los Juzgados la nulidad de esta orden, dictada sin aportar ninguna justificación por el giro de 180 grados producido respeto anteriores resoluciones y sin posibilidad de impugnación, vulnerando así nuestro derecho a la defensa. A lo largo de esta semana hemos conocido que la administración judicial ha aceptado estudiar esta petición de nulidad.

Más allá de esto, reafirmamos nuestro rotundo rechazo a una orden de desalojo que representa un ataque frontal a los derechos fundamentales de 40 familias sin recursos a las que las administraciones no han podido garantizar su acceso a una vivienda digna, en muchos casos, después de haber sido ya desahuciadas anteriormente. La situación es especialmente sangrante sabiendo que se trata de un edificio propiedad de la SAREB, entidad participada en un 40% por fondos públicos aportados por el Estado. En este sentido, volvemos a apelar a la responsabilidad social del poder judicial y de las administraciones públicas para garantizar el derecho a la vivienda de estas familias.

En este sentido hemos exigido en el Ayuntamiento de Sabadell su posicionamiento público contra esta orden de desalojo así como la acreditación, mediante la entrega a Juzgados de los correspondientes informes de exclusión, de la extrema vulnerabilidad social de las familias que viven al Bloque de Sabadell, hecho que nos consta que ya se está tramitando.

Finalmente queremos agradecer inmensamente todas las muestras de apoyo y de solidaridad que nos han llegado de todas partes, especialmente de las vecinas del barrio de Gràcia de Sabadell. Queremos también animaros a  que sigáis haciendo crecer la campaña de adhesiones que pusimos en marcha la semana pasada; la Obra social de la PAH salva vidas y de ninguna forma permitiremos que nadie lo pare.

Desde la PAHC iremos informando puntualmente de las novedades que vayamos conociendo.