Exigim responsabilitats per l’actuació desproporcionada dels Mossos en el desallotjamnet de la PAH Rubí de Catalunya Caixa

article publicat originalment al blog de PAH Barcelona

 

El passat 10 de novembre, 4 companyes de PAH-Rubí van patir lesions per part dels mossos d’esquadra en el desallotjament de l’oficina de CX de Sant Cugat. Oficina que ocupàvem de l’entitat catalana rescatada amb més diners públics sense contrapartida social, perquè es nega a solucionar els casos de les famílies i les vol condemnar al desnonamenti a un deute de per vida.
Desprès de 49 dies ocupant l’oficina de CX per solucionar 19 casos, el passat 10de novembre a la nit, els mossos d’esquadra van enviar els ARRO a desallotjar l’oficina. Prèviament les companyes de PAH-Rubí van parlar amb els mossos de mediació, un equip amb el que negociem una solució, a través de la resistència pacífica, aquestes situacions des de fa uns dos anys.

 

En aquesta ocasió, malgrat que com és habitual vam accedir a la mediació de Mossos d’Esquadra, l’actuació dels agents ARRO en el desallotjament a les activistes de la PAH va ser totalment desproporcionada. Vam acabar amb 4 companyes amb lesions. Ningú entén que una policia pagada amb diners públics, defensi els interessos de la banca que, per cert, també ha estat rescatada amb diners públics. És una vergonya que, un cop més, la policia defensi interessos privats en comptes dels drets constitucionals i universals com el dret a l’habitatge.
Fa més de cinc anys que vam perdre la por, si CX o els mossos d’esquadra creuen que amb aquestes accions ens quedarem a casa a esperar el desallotjament és que encara no han entès que es la PAH.

 

Les PAHs de Catalunya en l’assemblea mensual vam decidir trencar relacions amb els Mossos de Mediació fins que tinguem una explicació per part dels mossos del que va succeir i prenguin mesures contra els responsables.
Si ens toquen a una ens toquen a totes! Juntes Podem!