Aturem els 4 desnonaments d’aquest mes! Quan viure és luxe, ocupar és un dret!

Aquest mateix mes de febrer tenim 4 desallotjaments de famílies que estan ocupant i exigim al BBVA que s’aturin els procediments i se’ls ofereixin lloguers socials

 

B73b_q3CAAACThg

 

La contínua inacció de les administracions per solucionar el problema de l’habitatge no ha generat només que gent organitzada a les PAH prengui partit sinó que molta gent encara, per desconeixement i necessitat extrema, s’està veient empesa a ocupar pisos per poder viure. La necessitat dels tallers és precisament aquesta, poder arribar on no arriba la campanya d’Obra Social, o més aviat portar els coneixements de la campanya a tallers periòdics per assessorar aquelles persones que per algun motiu no vénen a les assemblees.

Els tallers es van començar a fer el juliol de 2013. En només aquest temps s’han fet 15 tallers, un cada mes, al que han assistit de mitjana 25 nuclis familiars. Això són un total de 375 famílies i unes 1500 persones. Es tallers pretenen donar resposta a 2 realitats:

  • L’ocupació massiva ‘per lliure’ a la ciutat
  • La necessitat de donar resposta urgent/única alternativa a les famílies de la PAHC  mentre no hem disposat de prou pisos a la campanya d’Obra Social.

La PAHC  aposta per assessorar legal i tècnicament a les famílies per garantir la seva seguretat, per promocionar ocupacions de pisos de bancs buits, i sota valors de convivència, suport i organització col·lectiva. Un cop més, fem la funció que li pertocaria a l’Administració.

Aquestes xifres i tota la informació que detectem als tallers d’assessorament per famílies que s’han vist empeses a ocupar ens permeten detectar i per això denunciar el següent:

  • Increment de les famílies que ja estan ocupant. Podríem dir que la gran majoria (95% de les persones que han passat pels tallers) són famílies amb menors al seu càrrec.
  • Denunciem l’existència de xarxes mafioses que s’aprofiten i es lucren de les necessitats de famílies en situació de vulnerabilitat. que cobren per obrir portes, que okupen sense coneixement de causa i revenen pisos, etc… no avalem aquestes pràctiques i no hi tenen cabuda a ls nostres espais. Són solucions insegures, inestables i que ajuden a criminalitzar les ocupacions. No entenem que ningú pugui treure beneficis de la misèria aliena del graó més feble de la societat.
  • Denunciem també la mala praxi dels cossos policials i el seu reiterat abús de poder, amb desallotjaments i pràctiques il·legals aprofitant-se de la desinformació sobre els drets que tenen les persones que ocupen.
    Demanem que el poder judicial prioritzi la urgència que tenen les famílies de cobrir una necessitat bàsica com l’habitatge i no els interessos privats de les entitats que es dediquen a acumular pisos.

Si l’administració no té la capacitat de donar resposta a la gran demanda que prenguin mesures per ‘expropiar’ i que no permetin que bancs i empreses privades gestionin dret fonamental. Postures + valentes i sensates, que agafin les regnes del problema.

Als bancs/entitats els exigim que cedeixin tots els pisos buits a l’administració, però com a mesura immediata i per ‘solucionar’ casos d’urgent necessitat exigim que els bancs ofereixin lloguers socials a les famílies que estan ocupant, que aturin tots els desallotjaments i que retirin les demandes i denúncies interposades contra aquestes famílies.

CASOS DE DESNONAMENTS PER OKUPACIÓ BBVA:

Jessica Zamora

Carrer Eduard Brossa, 59 Baixos
Data: 23/01/2015 Hora: 09:30 h
Persones: dos adults i dos fills de 3 i 6 anys

Nahiara Segovia

Carrer Montnegre, 37-43
Data: 02/02/2015 Hora: 10.30 h
Persones: dos adults i un bebè de 15 mesos

Tamara Fernandez

Carrer Alcarria, 27 baixos
Data: 11/02/2015 Hora: 09.30 h
Persones: dos adults i dos fills de 2 i 8 anys.

Maria Josefa Santiago

Carrer Urals, 6 baixos
Data: 19/02/2015 Hora: 10.30 h
Persones: dos adults i tres fills de 4 i 6 anys i un de 7 mesos

Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell

21 de gener de 2015