Prou repressió i pràctiques il·legals dels Mossos contra les famílies que ocupen

Des de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi, volem denunciar públicament de les pràctiques il·legals i abusives que els Mossos d’Esquadra estan duent a terme, amb un alt grau de violència, de forma arbitrària i poc garantista (sense intervenció judicial) contra famílies que s’han vist obligades a ocupar per a accedir a un habitatge.

730110297_79561_3935849023269587000

Els dos darrers casos d’una llarga llista

 

 Per il·lustrar la situació inacceptable que ha vingut accentuant-se en els darrers temps, només cal fixar-nos en els dos darrers casos que s’han succeït aquesta mateixa setmana:

 El dimarts 10 de febrer, vam poder assistir a un desallotjament efectuat pels mossos d’esquadra en el què es va efectuar el desallotjament:

 1.  Sense que ni tan sols es presentés la denúncia de la propietat ni la petició de desallotjament.
 2. Havent identificat la família unes hores abans (una altra patrulla) i constatant que no era un cas en el què “s’hagués d’evitar un delicte flagrant” (excusa reiterada per efectuar aquest tipus de desallotjaments) sinó una ocupació d’un immoble que s’havia produït anteriorment.

 A més, una persona va resultar agredida i diverses criatures, es van veure involucrades en una situació greu i traumàtica. En resum: Els Mossos d’Esquadra van efectuar un fort desplegament i van desallotjar una família a les 21.00h del vespre, tirant la porta de l’habitatge a terra i fent fora cinc adults i dos menors que, en aquell moment, estaven a la casa SENSE CAP OBLIGACIÓ NI ORDRE PER FER-HO. El desallotjament es va realitzar sense ordre judicial, la qual cosa és il·legal, i el cos dels Mossos va decidir efectuar-lo de nit i en ple hivern.

 Pel què fa al segon cas, aquest mateix dilluns, en un altre cas d’ocupació d’una parella amb un nadó en període de lactància, els agents de mossos d’esquadra que havien d’efectuar les seves identificacions van utilitzar el pretext de que es tractava d’un robatori per procedir al desallotjament i a la detenció de la parella malgrat que posteriorment a comissaria van canviar el criteri, considerant que era un delicte d’usurpació, tal i com la familia els hi havia manifestat des d’un primer moment. És intolerable i innecessari legalment fer passar la nit a comissaria una parella amb un nadó. Sabem que si no haguéssim pressionat davant de Comissaria, a més, n’haguessin passat una segona.

Exigències

 Sabem que aquestes situacions dramàtiques de les quals vam ser testimonis s’estan repetint de forma generalitzada i no són fets aïllats. Això esdevé exemple d’una realitat a la que cal posar fre i fi. Per tots aquests motius exigim:

 

 1. Al cos de Mossos d’Esquadra:
  1. Que cessin immediatament aquestes actuacions i deixin de vulnerar la legalitat, efectuant desallotjaments sense denúncia de la propietat ni petició de desallotjament.
  2. Que ens aclareixin quin criteri utilitzen per considerar quan han de desallotjar amb l’excusa del “delicte flagrant”, perquè no parem de constatar que l’utilitzen constantment i de forma arbitrària.
 2. A l’Ajuntament de Sabadell:
  1. Que ens facilitin una reunió a 4 bandes, amb Mossos d’Esquadra, Policia Municipal, PAHC Sabadell i ells mateixos, per abordar aquesta problemàtica.
  2. Que es posicionin de forma clara i contundent contra aquestes pràctiques que denunciem.
  3. Que el cos de la Policia Municipal, les actuacions del qual són competència estrictament del consistori, també es comprometi a no efectuar desallotjaments amb aquest procediment tan restrictiu, arbitrari i poc garantista.

En el cas que els cossos policials i els responsables polítics ometin aquestes peticions, des de la PAHC emprendrem les accions i mesures que considerem oportunes per plantar cara a aquesta situació flagrant d’injustícia i d’abús de poder.


Per ara ens comprometem des d’avui mateix a tramitar una denúncia per aquests fets que denunciem.