La PAHC de Sabadell alliberem el 4t bloc a la ciutat per a famílies sense alternativa

image

Des de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell, avui, alcem de nou la veu i fem un altre pas endavant per a garantir el dret a l’accés a l’habitatge.

Aquesta tarda, hem alliberat un 4rt bloc amb 27 habitatges a la nostra ciutat, al carrer Puig i Cadafalch 43-49. El bloc d’obra nova, que mai ha estat habitat, és propietat d’una gran empresa constructora i un grup promotor que han estat incapaços de poder vendre o llogar aquests 27 pisos que mai han estat habitats i porten més de 4 anys buits. És el 17è bloc alliberat per la campanya d’ocupació de blocs ‘Obra Social la PAH’, i el 4t a Sabadell.

L’Obra Social de la PAH ja assegura que més de 2500 persones, que les entitats financeres i els poders públics han deixat al carrer, tinguin un sostre on viure. Malauradament, la problemàtica segueix creixent davant la passivitat del govern municipal i autonòmic de generar canvis profunds en la gestió pública en matèria d’habitatge. A la ciutat de Sabadell, la PAHC és, actualment, l’únic agent social que ha estat capaç de fer propostes pràctiques i generar victòries davant les entitats financeres per a garantir que ni una sola persona de la ciutat estigui al carrer mentre segueixen havent-hi milers i milers de pisos buits; i ho hem fet, sempre, a través de la desobediència civil i l’organització col·lectiva. Aquestes dues màximes seguiran sent el nostre camí mentre el sistema econòmic capitalista segueixi regint les nostre vides amb l’única màxima del benefici i mentre l’habitatge segueixi sent, no un dret de ciutadania, sinó una mercaderia més només a l’abast d’aquells que se la poden permetre.

Pel què fa als propietaris d’aquest edifici, volem accentuar que simbolitzen les empreses privades que, de la mà de les entitats financeres, han construït i protagonitzat el model d’especulació urbanística que ens ha portat a la dramàtica situació que patim els darrers anys. Com portem defensant des dels moviments socials històricament, la gestió de l’habitatge hauria de ser pública, transparent i articulada en pro dels interessos de la majoria i no d’uns pocs que han acumulat fortunes milionàries a través de la despossessió de la clase treballadora.

En les properes hores, algunes famílies que ja han perdut el seu habitatge i a qui els Serveis Socials de la ciutat no ha pogut oferir cap altra alternativa, aniran allotjant-se en aquest bloc. Fa mesos que, des de l’assemblea de la PAHC s’acumulen i augmenten les famílies que necessiten una solució urgent i els casos d’ocupació d’habitatges de forma individual segueixen creixent comptant-se per centenes. A més, en els últims anys, des de la PAH s’ha detectat com la problemàtica ja no gira tant entorn la incapacitat de pagar la hipoteca sinó que s’ha expandit a grans sectors de la població: els casos de impagament de lloguer augmenten exponencialment i són moltíssimes les famílies amb zero ingressos i sense possibilitat d’aconseguir cap habitatge. Valorarem col·lectivament, com fem sempre, quines són les prioritats i les urgències més clares d’entre els centenars de famílies organitzades i lluitadores de la PAHC de Sabadell.

Fa temps que presentem propostes i solucions viables de forma reiterada i per tots els canals per resoldre la problemàtica creixent de la vulneració del dret fonamental a l’habitatge, però la classe política no només no ens escolta sinó que ens criminalitza i ens reprimeix.
Actualment, hi ha sobre la taula la ILP sobre habitatge i pobresa energètica presentada a la Generalitat de Catalunya. No hi ha excuses per no tirar-la endavant. Amb aquesta proposta s’aturarien els desnonaments de facto, no hi hauria cap tall de subministrament i no es toleraria condemnar a cap persona a seguir endeutada la resta de la seva vida. Mentrestant, no tenim més opció que desobeir l’absurd.

La desobediència és l’únic camí que ens queda per evidenciar que les solucions i els recursos estan al nostre abast. Que sí que es pot i que ho fem possible dia a dia. Aquests 27 habitatges alliberats avui en són un altre exemple.

Visca l’Obra Social de la PAH!

#Bloc4Sbd #ILPSenseExcuses