El Bloc Guillem Agulló segueix omplint-se de vida

V07sD_OSPassades les primeres hores des de l’alliberament d’aquest 4t bloc a Sabadell de la campanya Obra Social PAH, ens adrecem a la gent de la ciutat per actualitzar algunes informacions breus de les darreres hores, així com per adjuntar un recull de premsa exhaustiu de l’acció.

1. Les famílies segueixen instal·lant-se en el bloc i el col·lectiu segueix fent torns per tenir-ho tot enllestit, col·laborar amb les mudances i tornar al bloc una normalitat que la propietat havia negat els darrers 8 anys: la normalitat de que tot edifici sigui la llar i el recer per algú.

2. Aquest dilluns vam tenir el primer contacte amb la propietat. Es va presentar al bloc acompanyada d’una patrulla policial (que aquesta vegada sí, es va limitar a fer bé la seva feina) i d’un parell de furgonetes plenes d’operaris/agents de seguretat amb l’objectiu de tapiar els pisos que encara no estiguessin ocupats del bloc, sense cap ordre judicial per fer-ho. Els vam transmetre que no els ho permetíem i la concentració de moltíssima gent solidària a les portes en breus minuts es va encarregar de corroborar-ho. Els vam emplaçar a tenir una reunió la setmana vinent per parlar del què faci falta. Al final, sempre hem tingut voluntat negociadora amb tothom que no posi en dubte la legitimitat de les nostres accions: ni una família més al carrer en una ciutat amb 10.000 pisos buits. Fàcil.

3. Seguirem informant. Seguirem recuperant d’aquests 27 pisos (tots) el seu valor d’ús diguin el què diguin aquells als quals només ha importat el seu valor de canvi, la seva condició de mercaderia. I seguirem empenyent perquè un canvi legislatiu i polític profund no ens obligui constantment a dur a terme aquestes accions que -no ho oblidem- suposen un risc legal i jurídic per les persones que les duen a terme. En aquests cas, totes les militants de PAHC Sabadell.

4. Podeu llegir el nostre recull de premsa que anirem actualitzant aquí