La PAHC de Sabadell cedirà 10 habitatges del bloc d’Obra Social “Guillem Agulló” a famílies refugiades síries

CN6a-kFUAAAKQMsDes de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell, i en coherència amb la nostra voluntat i praxis política de garantir el dret a l’habitatge digne per a totes les persones que es veuen expulsades de la seva llar, hem decidit per unanimitat en la nostra assemblea cedir 10 habitatges del Bloc d’Obra Social “Guillem Agulló” a les famílies refugiades síries que aculli la nostra ciutat.

Des de la PAHC entenem que aquestes famílies que fugen del conflicte del seu país són unes víctimes innocents més d’un sistema, que mentre promou guerres amb objectius geoestratègics i econòmics al servei del Capital, per tal d’augmentar els seus beneficis a partir de l’apropiació de recursos naturals i del negoci dels lobbies armamentístics, condemna a la mort i a l’exili als milions de persones que els pateixen. De la mateixa manera que des del nostre col·lectiu sempre hem acollit i lluitat colze a colze amb centenars de persones que s’han vistes obligades a emigrar dels seus països d’origen per motius econòmics i socials per tal de fer efectiu el seu dret a l’habitatge i a una vida digna, ara ho farem, sense distincions, amb aquestes persones refugiades. I ho farem donant-los una solució habitacional pràctica i concreta.

L’anticapitalisme, l’antifeixisme i la lluita contra la xenofòbia de la competència entre els penúltims contra els últims de les classes populars sempre han estat els eixos ideològics que han guiat a la PAHC, i amb aquesta proposta volem precisament explicitar la nostra voluntat d’unir a la classe obrera, també des d’una vessant internacionalista, on la solidaritat i l’autoorganització popular sigui una poderosa arma per combatre la misèria, l’exclusió i la mort que ens imposa el capitalisme global.

Amb aquest comunicat també exigim amb la màxima fermesa al Govern de l’estat espanyol que posi fi a la seva política immigratòria repressiva i permeti l’entrada a totes les migrants i refugiades que cada dia es veuen obligades a posar en risc la seva vida per fugir dels seus països en busca d’una vida digne.

Perquè la solidaritat és la tendresa dels pobles, perquè cap persona és il·legal i perquè nativa o estrangera som la mateixa classe obrera, refugiats i refugiades benvingudes a la nostra ciutat, al nostre col·lectiu i als nostres habitatges (si és que hi ha cases d’algú).

Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell
3 de setembre de 2015