Nova advertència de la PAHC al BBVA

 

DSC_3854

Des de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell creiem necessari que tothom conegui la situació d’emergència social que pateix la ciutat. Més enllà de saber que la situació és dramàtica, creiem imprescindible conèixer el rostre i la situació concreta de la misèria tant com el rostre de les empreses i agents socials responsables d’aquesta situació. En concret, avui assenyalem el BBVA i li recordem que cada dia que passa sense que aportin solucions materials vulnera, de nou, el dret humà i universal d’accedir a un sostre. La qüestió sembla que, de tant repetida, ja no és notícia, però qualsevol persona que assisteixi a la nostra assemblea pot presenciar l’escàndol en el que es troba la nostra ciutat en aquesta matèria per culpa d’empreses privades com aquesta.

Portem mesos posant sobre la taula l’enorme necessitat que aquesta entitat cedeixi el seu parc d’habitatges en desús a les famílies que no tenen cap alternativa habitacional. Cal que BBVA ofereixi lloguers socials a les persones que, obligades per la situació, han hagut d’ocupar immobles de la seva propietat. És urgent que l’entitat aturi tots els desallotjaments i es posi a treballar per a trobar solucions a cadascuna d’aquestes famílies.

Avui fa just una setmana ens reuníem amb representants d’aquesta entitat financera. En aquesta reunió, es van comprometre a posar cartes a l’assumpte de manera conjunta amb l’Ajuntament de Sabadell i el nostre col·lectiu. Actualment, els processos judicials contra les famílies no estan aturats i la construcció d’un protocol que reguli lloguers socials amb TOTES les persones i famílies que ho necessitin encara no s’ha ni abordat.

Fins a dia d’avui, cap desallotjament promocionat pel BBVA que s’hagi abordat des de la PAHC de Sabadell, s’ha pogut executar gràcies a la mobilització. L’autoorganització popular ens ajuda a avançar i constatem, una vegada més, que la solidaritat és la nostra millor arma.
La lluita continua!