La PAHC de Sabadell ocupa indefinidament una oficina de Bankia fins que la Salomé recuperi casa seva

Des de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell, avui ocupem l’oficina de la rambla de l’entitat bancària Bankia per denunciar la situació a la que s’ha vist abocada la família Jiménez Padilla.

Rodrigo-Rato--el-dia-de-la-salida-a-Bolsa-de-BankiaFa 11 anys, en Vladi va comprar un pis i va signar una hipoteca amb BANKIA, amb l’aval de la Salomé i el Francisco, els seus pares. Uns anys després, va perdre el seu negoci i va moure cel i terra per seguir pagant les quotes hipotecàries fins que va arribar el dia en què va haver de triar entre pagar o donar de menjar al seu fill. Després d’intentar negociar amb BANKIA una solució que mai va arribar, el juny de 2015, BANKIA va vendre aquest deute a l’empresa FORMENTERA DEBT HOLDINGS DAC.

El passat 21 de gener el pis del Vladi i la casa de la Salomé, la seva mare de 80 anys, van ser subhastats pel fons voltor que havia comprat el deute. La Salomé, ara vídua i amb una discapacitat física important, fa més de 50 anys que viu en aquesta casa al barri d’Espronceda i més de 30 que ja la té pagada! Ara BANKIA i FORMENTERA HOLDINGS li acaben de prendre la seva llar i la del seu fill. Mare, fill i nét, 3 generacions al carrer per culpa de BANKIA, una entitat que ha estat rescatada amb 23 mil milions d’euros de diners públics.

Per aquest motiu, la PAHC de Sabadell estarem ocupant indefinidament aquesta oficina de BANKIA fins que no es comprometin a tornar-li la casa a la Salomé.

El cas d’aquesta família representa la situació dramàtica a la que ens han portant les dinàmiques mercantilistes del sector immobiliari i financer. Per una banda, ens trobem amb el drama dels avals: el banc es queda dues cases per una sola hipoteca. La casa de la persona avalista ja ha estat pagada i acostuma a tractar-se de persones grans que, en algun moment, van decidir ajudar els seus familiars a poder accedir al dret bàsic de l’habitatge, com la Salomé.

Per l’altra, estem davant d’una fórmula, cada cop més freqüent, en la que empreses privades es dediquen a especular amb la misèria de les famílies. Bankia, com la majoria de les entitats bancàries, decideixen eludir les seves responsabilitats i es desfan dels deutes que els poden ocasionar problemes venent-los a fons voltors com Formentera Holdings. Aquests moviments financers deixen a la família en una situació de doble vulnerabilitat, ja que es queda sense cap interlocutor amb qui poder negociar alguna solució digna per a poder seguir tenint aquest dret fonamental garantit.

Davant d’aquesta situació, el poder públic té una gran responsabilitat, no només alhora de garantir que cap família es quedi al carrer sinó, també, alhora d’adoptar una posició ferma que rebutgi que es continuï especulant amb els drets bàsics de les persones. Els fons voltors no són benvinguts, i tots els governs haurien d’impossibilitar la seva existència. Prou especulació!

Bankia ha estat rescatada amb 23.000 milions d’euros de diners públics; aquesta raó hauria de ser suficient per a que, de forma prioritària, TOTES les famílies en risc de perdre el seu habitatge per culpa d’aquesta entitat, tinguessin JA una solució sobre la taula. No demanem favors, no demanem caritat. Exigim el que és nostre, exigim coherència i exigim que se li posi fre ja, al terreny salvatge en el que es mouen totes aquestes empreses privades que, sembla ser, no tenen aturador a l’hora de trepitjar a totes les persones i tots els seus drets. Fa pocs dies, els mitjans ens explicaven la darrera estafa descoberta de Bankia que ha enganyat en els seus comptes, també, als seus propis accionistes per a la sortida a borsa. Hi ha sentències del Tribunal Suprem que així ho avalen. Fins quan tanta impunitat? Fins quan la màfia organitzada i criminal seguirà tenint més poder que els mateixos poders públics?

Demanem a Bankia que li retornin la casa a la Salomé. No permetrem que s’excusi sota l’argument que la propietat ja no és a les seves mans. Bankia és responsable d’aquesta situació; si en un moment va decidir vendre aquest deute, que el recompri. Que recompri la casa de l’avalista i li retorni per a que pugui viure en pau! No marxarem, no cedirem!

Convidem a tothom a sumar-se a aquesta petita batalla. Qualsevol mostra de suport serà molt agraïda i ens farà més fortes davant el gran monstre del mercat financer.
Contra el poder especulador, organització, mobilització i lluita!

BANKIA CRIMINALS!

bankia-tranquilos-hay-dinero-rato