BBVA, SE’NS HA ACABAT LA PACIÈNCIA!

Des de l’Assemblea d’Afectats i Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell ens dirigim a tota la població, a col·lectius i moviments socials de la ciutat, al govern municipal i, sobretot, a l’entitat financera i criminal BBVA per a posar de manifest la greu problemàtica en matèria d’habitatge que l’entitat BBVA està provocant a centenars de famílies sabadellenques.

Considerem que es tracta d’una qüestió d’ordre públic i exposem que la PAHC és l’únic agent que està aconseguint contenir -a través de l’autoorganització popular- l’alt grau de conflictivitat que patiria la ciutat si aquest col·lectiu no existís. Se’ns ha acabat el temps per a seguir posposant les solucions estructurals que necessitem en aquesta matèria. Se’ns ha acabat la paciència.

Els casos de persones i famílies que s’han vist obligades a ocupar perquè l’administració no els ha pogut oferir cap alternativa segueix augmentant, i és un conflicte que hem de resoldre de forma col·lectiva, pública i de ciutat. Un 60% dels desnonaments que han arribat a la PAHC durant el 2015 són d’immobles ocupats a entitats financeres, i un 80% d’aquests darrers són responsabilitat directa del BBVA. L’entitat, tot i haver absorbit moltes caixes rescatades per l’Estat, ha pres la decisió d’assetjar les famílies amb processos judicials i avocar-les al carrer. Entenem que el BBVA no només incompleix una responsabilitat social evident, sinó que la seva riquesa acumulada ens pertany i cal que sigui repartida d’una vegada.

12507646_10154846757829572_857054733568761387_n

Tot aquest darrer any repetint una demanda molt senzilla: cap desallotjament i lloguers socials

Tot i la negativa inicial a reunir-se amb nosaltres i l’Ajuntament, la mobilització i el ressò mediàtic han aconseguit forçar l’entitat a seure. No obstant, la mal anomenada “oferta” del BBVA pretén que la PAHC de Sabadell li passi tots els casos que requereixin d’una solució per a poder “resoldre’ls”. El cinisme de la proposta és evident quan és just el BBVA qui interposa les demandes judicials per executar desallotjaments, la informació dels casos ja la tenen. Aquesta via implica no només que el nostre col·lectiu realitzi una tasca que li pertoca al BBVA; sinó deixar desamparades totes les famílies que no passin per la PAHC, així com no atacar la problemàtica d’arrel. A aquesta proposta diem no. Volem canvis estructurals, volem un poder públic fort que s’enfronti a les empreses privades que destrossen el bé comú i creiem que l’Ajuntament de la nostra ciutat hi ha de jugar un paper essencial.

BBVA tanca portes al diàleg i opta per la repressió

Lluny de posar fi a les seves pràctiques mafioses, aquest proper 18 de gener, BBVA porta a judici a 13 persones de la PAHC de Sabadell per haver participat en una acció que va aconseguir la retirada dels avalistes a 10 famílies amb processos hipotecaris oberts. L’aparell judicial permet que grans empreses obtinguin beneficis desorbitats mentre centenars de famílies ho perden tot. Exigim la retirada de totes les denuncies com a condició insalvable per a seguir negociant.

Alguns apunts sobre la reunió a tres bandes d’avui

Pensem que els poders públics són els que han de garantir el compliment del dret a l´accés a l’habitatge i que, si no disposen de recursos, han de poder exigir-los i trobar-los allà on són. Les entitats financeres i empreses privades no haurien, sota cap concepte, de regular cap dret fonamental de la ciutadania i és urgent que l’Administració deixi de permetre aquesta usurpació de poder.

Avui, li traslladem al govern municipal, com ja ho hem fet repetides vegades, la necessitat de començar a aplicar de forma real, directa i contundent la nova llei aconseguida gràcies a la ILP. L’Ajuntament de Sabadell té un conflicte social entre mans que ha de resoldre i una llei que ha d’utilitzar com a arma contra els bancs, procurant un parc d’habitatges que poden provenir de l’acumulació d’immobles que aquesta entitat financera té a la nostra ciutat.

En aquest sentit, tenim dues demandes clares;

– Que s’aturin tots els processos judicials que BBVA interposa de forma sistemàtica contra persones i famílies que estan ocupant immobles de la seva propietat fins que es pugui aclarir formalment la situació de les mateixes. Ni un desallotjament més.

– La construcció d’un protocol de forma conjunta amb la PAHC i l’Ajuntament per a cedir el parc d’habitatges buits de l’entitat en format de lloguer social – o el que es consideri oportú pels òrgans públics- amb totes aquelles famílies i persones que estan ocupant immobles de l’entitat per una raó d’urgència habitacional.

Obra Social La PAH com a resposta!

Per la nostra banda, la PAHC de Sabadell es disposa a anar un pas més enllà i a organitzar la pressió necessària contra les metodologies antisocials de BBVA. A partir d’avui convidem a totes les persones que tinguin una necessitat habitacional urgent a seguir ocupant immobles d’aquesta entitat financera.

Adicionalment, posem a disposició de tota la població i de totes les PAHs de Catalunya i de l’Estat Espanyol un nou document útil: la sol·licitud de lloguer social específica per casos d’ocupació. Cal que totes les persones que estan ocupant puguin assolir el seu màxim objectiu; regularitzar la seva situació.

Declarem guerra oberta al BBVA i advertim;

– Hem procurat obrir diàleg serè amb BBVA per activa i per passiva i en un període llarg de temps. Fins el moment, només hem rebut negatives, denuncies i desallotjaments.

– És urgent una campanya d’assenyalament públic contra BBVA des del govern, tolerància zero. Si l’Ajuntament de la ciutat no inicia mesures pràctiques de pressió contra el BBVA tindrem, també, un greu problema amb el nostre govern municipal.

– Ens disposem a seguir amb les mobilitzacions i advertim a BBVA que ha esdevingut el punt de mira, no tant sols de la nostra organització local, sinó de totes les PAH de Catalunya i de l’Estat Espanyol. El mes de febrer, rebrà sorpreses.

Se’ns ha acabat la paciència.

Quan viure és un luxe, okupar és un dret!