Macro judici contra 13 companyes denunciades pel BBVA

El proper dilluns, 18 de gener, tornem a la càrrega! L’entitat financera BBVA porta a 13 companyes del nostre col·lectiu a judici per haver defensat la casa de deu famílies avaladores.

Recordeu quan vam estar ocupant l’oficina de BBVA del carrer Alfons III durant 17 dies?

En aquella acció vam denunciar la trista realitat en la que s’han trobat centenars de famílies: una família perd la casa per no poder pagar la hipoteca i arrossega la casa de les persones avaladores, generalment, mares i pares o altres familiars que ja tenien l’habitatge propi pagat.

Va ser una lluita dura i l’objectiu era clar: treure els avals dels contractes. Amb aquesta solució senzillament preteníem aturar l’absurd de sumar més i més persones a la, ja llargíssima, llista de gent amb el dret a l’habitatge negat.

Aquesta acció va obtenir el suport de moltíssima gent. Col·lectius de la ciutat, totes les PAHs de l’estat, organitzacions veïnals i sindicals, persones amb càrrecs electes, etc. van mostrar el seu rebuig a les pràctiques de l’entitat i van considerar que l’objectiu pel qual seguíem l’ocupació -amb la intenció d’iniciar les negociacions- no només era vàlid sinó de sentit comú.

Finalment, vam aconseguir el nostre objectiu. Després de molts dies d’ocupació, vam poder seure amb el Grup BBVA i vam poder acordar la retirada dels avals. Les PAH de la resta del territori es van sumar a les nostres demandes i durant aquells dies es van fer accions a moltíssimes oficines de l’entitat arreu de l’Estat Espanyol. Vam saber organitzar-nos, vam convocar una manifestació que es preveia multitudinària i vam guanyar.

pahc-sabadell-bbvaDesprés de més d’un any i mig, les denúncies que BBVA ens va interposar no han estat retirades i es preveu celebrar aquest ‘macro judici’ la setmana que ve.

El passat dilluns vam tornar a reunir-nos amb aquesta empresa privada. Vam escoltar-los. Vam obtenir compromisos. Hi ha vies de negociació obertes per a resoldre el conflicte que l’entitat genera en matèria d’habitatge. Però a la vegada, BBVA ens segueix portant a judici, la qual cosa, a banda de dificultar un diàleg serè i adult, ens permet intuir quins són els objectius reals de BBVA: desmobilitzar-nos i aconseguir que deixem de fer soroll.

Tothom amb les companyes encausades, dilluns a les 9:30h davant els Jutjats de Sabadell.

La repressió no ens tallarà les ales! Seguim i seguirem!