Nota informativa sobre la reunió entre PAHC – BBVA – Ajuntament

Després de la reunió mantinguda avui amb l’entitat financera BBVA i l’Ajuntament de Sabadell informem:

– BBVA s’ha negat a aturar tots els desallotjaments i exposen la no voluntat d’aturar les demandes judicials de forma preventiva.

– BBVA sí es compromet a la construcció d’un protocol per a la cessió dels seus habitatges en desús a l’Ajuntament de la ciutat. Avui, ambdós agents socials han concretat els primers terminis per a començar a treballar-hi. Celebrem la posada en marxa d’aquest procés i estarem atentes al seu compliment.

– En un mes, aproximadament, tindrem una segona reunió a tres bandes per a fer un seguiment del procés i les fórmules de la cessió d’habitatges que són propietat de l’entitat.

– Pel què fa a les denúncies que BBVA ha interposat a membres de la PAHC i que porten, el proper 18 de gener, a 13 companyes a judici, l’entitat no es compromet a retirar-les però s’annota la petició. Els hem traslladat que aquestes pràctiques repressives són antisocials i agreugen la situació.

– L’Ajuntament de Sabadell ha defensat l’extrema necessitat d’ampliar el seu parc públic d’habitatge i ha transmès a BBVA que l’entitat que no pot eludir la seva responsabilitat social.

– Finalment, BBVA s’ha pogut comprometre a atendre, a les seves oficines, les famílies que estan okupant immobles de la seva propietat i a recollir el document de sol·licitud de lloguer social per a estudiar la solució de cada cas.

– L’entitat demana a la PAHC que abandoni la pressió i les amenaces que dirigeix a BBVA. Nosaltres hem remarcat que aquesta pressió i amenaces són les que reben les famílies i persones que no tenen accés a l’habitatge. Seguirem denunciant i pressionant a l’entitat mentre no deixin de posar en perill aquest dret fonamental.

Moltes gràcies a totes les persones que ens han acompanyat i han donat suport al nostre moviment al llarg del dia d’avui!

CYcILcnWcAQMpBg.jpg_large