BBVA no compleix, menteix i segueix desallotjant

Lloguers socials per a totes les famílies que estan okupant immobles d’aquesta entitat!
Aquest matí, ens disposem a sol·licitar, per enèssima vegada, la regularització de la situació habitacional que pateixen desenes de famílies de la nostra ciutat, que s’han vist obligades a okupar immobles del BBVA per fer efectiu el seu dret a sostre.

Ja fa dos mesos que l’entitat financera es va comprometre davant del govern municipal d’aquesta ciutat a estudiar tots els casos d’okupació per a poder regularitzar la seva situació. BBVA va comprometre’s a atendre totes les famílies que, per extrema necessitat, estan okupant pisos de la seva propietat. Va assegurar que rebria la sol·licitud de lloguer social a les seves oficines i que estudiaria cadascun dels casos amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell. Ha mentit.

CYcILcnWcAQMpBg.jpg_large
Fins a dia d’avui, BBVA no ha regularitzat cap dels casos que es troben en aquesta situació. No ha complert l’acord al qual es va comprometre. Per contra, i només a tall d’exemple, la setmana passada ens vam afrontar a més de 7 ordres de desallotjament patrocinades per BBVA, i cada setmana seguim rebent a més i més famílies en aquesta mateixa situació. BBVA és el gran tenidor amb més immobles en desús a la nostra ciutat.

Per aquest motiu, avui ens disposem a realitzar una entrega massiva de sol·licituds de lloguers socials per a totes aquestes famílies i advertim a l’entitat que ens trobaran de cara a cada desallotjament i a cada denúncia que, cínicament, interposa a persones que ho han perdut tot.

Fem una crida al sentit comú i exigim que l’entitat resolgui la situació de forma preventiva i real i no ens obligui a arribar a aquests extrems. BBVA sap, que sigui com sigui, acabem guanyant; que s’estalviï aquests processos criminalitzadors i degradants!

Advertim, també, a l’Ajuntament d’aquesta ciutat, que faci un pas més en la pressió a aquesta empresa privada que genera un conflicte en matèria de drets humans d’alta gravetat, no només a Sabadell, sinó arreu i de forma sistemàtica.

Cal enfortir-nos davant d’aquest poder privat i cal materialitzar la tolerància zero a la priorització dels beneficis privats per sobre dels drets fonamentals de les persones.

El proper dimecres, 16 de març, mantindrem una segona reunió a tres bandes amb l’Ajuntament i amb BBVA per comprovar l’estat de les negociacions en matèria de regularització de casos d’okupació i de cessió d’habitatges en desús de l’entitat al parc públic de Sabadell. Fins el moment, hem pogut constatar que no s’ha fet cap pas material per a tirar aquestes dues vies endavant. Si BBVA no mantén els acords establerts en les negociacions, ens obligarà a trencar qualsevol forma de diàleg.

Lloguers socials per a tothom aquí i ara! #BBVAresponde!
Quan viure es un luxe, okupar és un dret!