Nou macro judici contra la PAHC de Sabadell patrocinat per Bankia

Dilluns, 4 d’abril, a les 10:30h concentració de suport als Jutjats de Sabadell

El proper dilluns 4 d’abril el nostre col·lectiu s’enfronta a una nova ofensiva judicial. 17 persones han estat denunciades per l’entitat financera Bankia per l’acció a una oficina d’aquesta entitat el passat gener d’aquest mateix any (+ info a: La PAHC de Sabadell ocupa indefinidament una oficina de Bankia fins que la Salomé recuperi casa seva)

A l’acció vam anar-hi a defensar la Salomé, una dona de 80 anys, que havia avalat el seu fill amb la seva pròpia casa ja pagada des de feia temps. El banc va vendre tot el deute a un fons voltor i es van subhastar les dues cases; la del fill i la de la mare. Tornarem a fer accions per denunciar aquest abús sempre que sigui necessari.

Gràcies a aquesta acció, Bankia va recular i va assegurar garantir que Salomé no hagués de marxar mai de casa seva. A més, es va comprometre amb la PAHC de Sabadell a no tirar endavant cap possible denúncia a cap de les persones que havia participat de l’acció. Però la denúncia ha arribat amb rapidesa i efectivitat i el judici es celebra ja. Això ens porta a reflexionar quin és el paper que el poder judicial està assumint en aquesta problemàtica de caire social, econòmic i humà. Les entitats financeres estan abusant del poder judicial i estan generant una despesa brutal a tota la nostra societat per a què seguim garantint la protecció del seu capital financer.

L’experiència d’aquests 5 anys de lluita a Sabadell ens ha constatat per activa i per passiva que tan sols aconseguim dacions, condonacions i lloguers socials a través de les nostres accions. Aquí, un exemple: Salomé es queda a casa seva gràcies a la mobilització popular.

Així ho han volgut les entitat financeres perquè no han estat disposades, mai, a resoldre d’arrel el conflicte social que generen i mai han sigut proactives alhora de respectar els drets socials i humans de la ciutadania. Que les entitats financeres ens portin a judici per posar en pràctica la única via possible que ens deixen per a garantir l’accés a l’habitatge retrata a la perfecció els seus interessos reals. Obren vies de repressió a la població cada cop amb més contundència – amb la complicitat de les darreres lleis aprovades- amb l’únic objectiu de blindar el seu poder per a poder seguir lucrant-se sense obstacles a costa de la misèria de la gran majoria.

Cal recordar, per altra banda, que Bankia ha estat rescatada amb 23.000 milions d’euros de diners públics. Sobren les paraules, la realitat parla per sí sola. Seguirem responent col·lectivament, la repressió mai ens tallarà les ales!

CaI_PrLXEAAKq1g