5 anys de lluita, 5 anys de PAHC!!

El proper dissabte 9 d’abril a la PAHC de Sabadell celebrem el nostre cinquè aniversari amb una gran festa

CfTaorcWQAILXfYEn cinc anys, la PAHC de Sabadell s’ha constituït com a únic agent social de la ciutat que ha fet tot allò necessari per a garantir el dret a un habitatge digne. Hem aconseguit centenars de dacions en pagament, condonacions de deute i lloguers socials, hem aturat centenars de desnonaments i hem allotjat, també, a centenars de persones a través de l’Obra Social i dels quatre blocs que ara per ara gestiona el col·lectiu. Hem forçat a l’administració pública a regularitzar desenes d’ocupacions, obligant-la a acceptar públicament el seu desbordament i la seva incapacitat per a satisfer les necessitats essencials de la població, necessitats que només s’han pogut -i es poden- garantir a través de l’acció directa, la desobediència i la pràctica anticapitalista diària.

La nostra defensa del dret universal a un habitatge digne ens ha portat a trobar-nos de cara amb les institucions d’una administració servil amb el poder financer. En més de set anys de recorregut del nostre moviment arreu del territori, hem patit la repressió estatal en totes les seves formes: ens han detingut, ens han carregat, ens han acusat falsament, ens han insultat i difamat. El resultat a la nostra ciutat han sigut 15 judicis (una mitja de tres judicis anuals) dels quals, finalment, o bé se’ns ha absolt (la gran majora de casos), o hem forçat a l’administració a desistir o a arribar a acords vergonyosos per l’acusació. Aquests fets demostren la lamentable hostilitat que els poders públics -teòricament al servei de la població- han desplegat contra un col·lectiu que tan sols pretén garantir drets bàsics. Però no només això, aquest desplegament repressiu comporta un desviament massiu de fons públics per a la defensa dels interessos privats de la banca i els grans especuladors. L’administració ha actuat aquests anys com a guàrdia de seguretat de les entitats financeres i no només no ha rescatat a les persones sinó que les ha assetjat activament.

Però durant aquests cinc anys no hem estat soles, en aquest camí hem gaudit de la companyia i el suport impagable de nombrosos col·lectius de la ciutat. Des de les associacions de veïns i veïnes dels nostres barris (Gràcia, Torreguitart) fins tota la xarxa d’organitzacions anti-capitalistes de l’esquerra transformadora local (CGT, CNT, Iaioflautes, Arran, Justa Revolta i moltes més). Hem pogut teixir una densa xarxa de solidaritat al voltant de la nostra assemblea que ens ha permès, també, estendre la nostra lluita més enllà de la defensa de l’habitatge i endinsar-nos en projectes col·lectius per a transformar juntes la societat.

Son cinc anys de lluita, plens de moments durs però també de petites victòries i grans alegries. Cinc anys de convertir la desesperació i la por en esperança i alegria. I tenim tota la intenció de seguir batallant fins que totes, sense exclusions de cap tipus, puguem gaudir plenament del nostre dret a un habitatge digne.

Us esperem aquest dissabte a partir de les 17h a la Plaça del Treball! Celebrarem aquest 5 anys amb els Bastoners de Sabadell, les Bruixes del Nord, la coral Els Notes, els col·lectius amics de la ciutat, les companyes d’altres PAH’s d’arreu del territori i l’actuació de Lágrimas de Sangre. T’ho perdràs?