Per enèsima vegada, lloguers pels casos d’okupació!

Cc70oE4W0AElub1

Seguim denunciant el conflicte col·lectiu generat per BBVA

Des de la PAHC de Sabadell volem exigir un cop més al BBVA que dugui a terme les mesures necessàries per regularitzar la situació de desenes de famílies que, impulsades per l’estat d’emergència habitacional que patim des de fa anys, s’han vist obligades a okupar habitatges buits en mans d’aquesta entitat financera per a poder garantir un dret humà bàsic com és el dret a un habitatge digne. Fa mesos que el BBVA es va comprometre a rebre les sol·licituds de lloguer social, a estudiar els casos un per un i a oferir solucions adequades. Durant aquest temps, hem demanat per activa i per passiva, individual i col·lectivament, que això es dugués a terme. Hem presentat una muntanya de documents avalant la situació d’extrema vulnerabilitat de les famílies i hem acreditat també, a través de l’administració pública, la necessitat imperiosa que BBVA regularitzi la seva situació.

Davant d’aquesta situació, BBVA ha optat no només per ignorar deliberadament aquestes demandes, donant l’esquena al drama social que genera, sinó que ha decidit reforçar la seva estratègia d’intimidació i assetjament, posant l’administració judicial al servei dels seus interessos econòmics i emprenent desenes de processos de desallotjament amb l’objectiu d’expulsar a aquestes famílies de l’únic lloc que tenen per viure, condemnant-les efectivament a la misèria. Aquesta estratègia mafiosa es fa amb ple coneixement, per part de l’entitat, de l’absència d’alternatives habitacionals per a aquestes famílies, en flagrant violació de la legislació europea en matèria de drets humans, i des de la seva posició com al més gran tenidor d’habitatges buits a la ciutat. És absolutament vergonyós que enlloc de destinar recursos a solucionar un problema del qual en són el principal causant, BBVA (i la resta de bancs) es dediquin a invertir bona part dels diners que ens han robat en desallotjar-nos. Només en el que va d’any, ja s’han produït tres judicis contra companyes de la PAHC a instància d’aquesta entitat criminal que primer ens estafa, després ens desallotja, i finalment ens vol portar a la presó.

És per això que creiem que, front al bloqueig total i l’actitud criminal per part de BBVA, i l’ofensiva judicial que aquesta entitat ha llançat contra la PAHC i contra les persones més vulnerables de la nostra societat, l’Ajuntament de Sabadell, com a garant de l’interès públic, ha de ser valent i donar una passa més endavant, tal i com ha fet comprometent-se a aplicar el contingut íntegre de la llei 24/2015. Complir aquesta llei és comprometre a donar una sortida habitacional digne a totes aquelles famílies que a dia d’avui veuen el seus drets fonamentals vulnerats, avui i aquí ha de mostrar en ferm la seva posició. Aquesta sortida que ha de garantir per a totes les famílies inclou també, i necessàriament, garantir que no hagin d’ocupar, i que siguin les entitats financeres, i en concret BBVA, qui concedeixi lloguers socials d’una vegada per totes. L’Ajuntament de Sabadell no pot ésser un mediador neutral, ha de posicionar-se amb la majoria social enfront de les elits criminals i corruptes. La institució s’ha de mullar per les famílies a qui ha avocat a l’okupació i ha d’acompanyar-les en aquest procés com un aliat i garant incondicional, des d’avui que tornen a posar la seva problemàtica sobre la taula i fins assegurar la resolució de TOTS els casos.

Lloguers socials per a tothom aquí i ara!
Quan viure es un luxe, okupar és un dret!

#PAHCvsBBVA
#LloguersPerOkupacio