Anticipa assetja una parella de jubilats de Sabadell!

IMG-20160724-WA0009Des de la PAHC de Sabadell, avui denunciem la situació a la que s’han vist forçats la Maria i el José (70 i 64 anys, respectivament), una parella de jubilats amb problemes de salut que s’ha vist atrapada i agredida per les pràctiques estafadores i mafioses del fons voltor Blackstone i la seva gestora immobiliària, Anticipa.

Fa 21 anys, la Maria i el José, amb l’objectiu d’obrir un petit negoci familiar, van sol·licitar un préstec a CX, oferint el seu habitatge -ja pagada- com a garantia del mateix. Tot i la brutal crisi econòmica i les creixents dificultats per fer front als pagaments, ells van seguir pagant cada mes a l’entitat financera a costa del seu benestar més elemental. A l’abril d’aquest mateix any el banc, amb l’objectiu de seguir exprimint-los econòmicament, els ofereix uns models financers pretesament “avantatjosos” que acaben per incrementar el deute a causa de la multiplicació d’interessos. D’aquesta forma, el deute actual ha pujat fins a ser equivalent al valor de l’habitatge, tot i que la Maria i el José ja han pagat més de dues vegades el valor del préstec original.

Anticipa, gestora immobiliària del fons voltor Blackstone, no ha perdut el temps a l’hora d’engegar una campanya de cobrament extremadament agressiva, incloent assetjament telefònic, amenaces de demandes judicials i de desnonament. Aquestes pràctiques son típiques dels carronyaires financers com Blackstone, que busquen extreure beneficis ràpids a través de la compra de deutes hipotecaris a preu de saldo, l’expulsió de les famílies i la venta posterior dels immobles a preus molt més alts.

És per això que avui no només denunciem el cas de la Maria i el José sinó que el volem fer públic per a denunciar una dinàmica que s’està aplicant de forma sistemàtica per part de les entitats financeres i els fons voltors. Davant la ignorància dels termes legals de la gran majoria de la població, aquestes empreses opten per aprofitar-se de la situació i amenaçar a les famílies amb informacions falses i inquietants. Que una família que no ha pogut seguir mantenint el pagament de les seves quotes sigui assetjada per telèfon a altes hores de la nit no és un fet aïllat i no ha deixat de passar. La problemàtica dels desnonaments i els processos aplicats per bancs i empreses privades segueix ben viva, malauradament.

Després de més de 7 anys amb la problemàtica dels desnonaments sobre l’esquena, encara NINGÚ ha sigut capaç de retallar els privilegis de bancs i empreses privades que segueixen, a dia d’avui, desnonant i avocant a moltíssimes persones a processos d’un assetjament sistemàtic, violent i infrahumà. Com a mostra, elles. La Maria i el José porten mesos vivint un calvari que ha interromput agressivament les seves vides. Només ens queda tenir-nos les unes a les altres. I encara sort, les que tenim la oportunitat de conèixer organitzacions com la nostra que, com a mínim, trenquen l’aïllament, la indefensió i la solitud.

Maria i José, no esteu soles!

#AnticipaAcosa