Hem ocupat el cinqué bloc a Sabadell, la Maternitat D’Elna

Avui 15 de desembre de 2018, a una setmana de començar les festes de Nadal en les que celebrem valors com l’acolliment familiar, estar amb els nostres i compartir sostre i paraula, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi mantenim el compromís que des de fa set anys tenim amb els veïns i veïnes de Sabadell.

Una dècada després de l’esclat de la crisi, poc o res ha canviat. Seguim setmanalment acollint a noves famílies a les nostres assemblees, expulsades del seu habitatge. Sovint acompanyades de menors.

És per aquest motiu que la PAHC Sabadell ha decidit ocupar aquest bloc, que ja és el 5è de la campanya d’Obra Social a Sabadell, en el qual s’allotjaran dones soles o acompanyades dels seus nens i nenes, que no han trobat cap solució per part de cap institució. La maternitat d’Elna, nou nom d’aquest bloc, recorda a l’edifici a la localitat d’Elna on una llevadora va atendre a més de 500 dones republicanes i els seus fills i filles acabats de néixer en el context dels camps de concentració de republicans espanyols a França on la malaltia i la misèria feien estralls mentre el govern francès mirava cap a un altre costat.

D’aquesta manera avui assenyalem la pobresa de la ciutat, en aquesta ocasió amb rostre de dona i d’infant, així com la incapacitat des de totes les institucions de vetllar perquè es facin efectius els drets humans més elementals.  

Un cop més recordem que la voluntad de la PAHC i de les famílies afectades és mantenir la millor relació possible amb el veïnat així com negociar amb la propietat ràpidament per tal de fer efectius lloguers socials que permetin a les famílies regularitzar el seu domicili i arribar a solucions de consens.

És immoral tenir edificis buits mentre tenim notícies de més d’un centenar de persones sense llar a la nostra ciutat. Remarquem la necessitat que ens porta a emprendre aquesta opció i busquem l’atenció dels responsables municipals i catalans dels serveis socials i de les polítiques d’habitatge, ja que la magnitud de l’emergència social només pot enfrontar mitjançant polítiques públiques compromeses i amb solucions més enllà de pedaços conjunturals.

Com és sabut, una resolució del Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg sentenciava que desnonar persones sense garantir una alternativa residencial vulnera drets fonamentals bàsics i obligava a conseqüència a les administracions a garantir el reallotjament de totes les famílies.

Només una societat malalta permet que milers de famílies siguin desnonades al país que més habitatge buit acumula de tot el continent. Només un sistema pervers priva les persones dels seus drets fonamentals mentre s’encarrega de garantir el benestar i els privilegis dels culpables. Cap desallotjament sense alternativa residencial està justificat. Cap.

Per això, no hi haurà policies per desallotjar-nos a tots ni per impedir-nos seguir recuperant els habitatges que legítimament ens pertanyen.

Cap desnonament més. Cap família al carrer. Habitatges buits per a qui els necessita.

Campanya d’Obra Social la PAH

PAHs catalanes

 

Recull de premsa:

Diari Sabadell
iSabadell
Radio Sabadell
La Directa