Sabadell se suma a la jornada d’accions contra la banca

(notícia de Vilaweb Sabadell)

Membres de l’Assemblea d’Indignats i del col·lectiu d’Afectades per les Hipoteques recorren la ciutat denunciant el frau hipotecari i assenyalant més d’una vintena d’entitats bancàries

Una cinquantena de persones han empaperat aquest matí més d’una vintena d’entitats bancàries per denunciar el seu paper en l’actual crisi econòmica, sobretot per la seva responsabilitat en el frau hipotecari i l’especulació financera i alimentària, però també per la seva vinculació amb la indústria de guerra o per la opacitat de les seves operacions. L’acció s’ha emmarcat en una jornada d’accions descentralitzades sota el lema ‘Les nostres vides o els seus beneficis’, convocada en diferents ciutats i pobles per les Assemblees d’indignats conjuntament amb altres entitats.

De la Indignació a l’Acció

Coincidint amb diverses convocatòries de concentració o manifestació en defensa dels Serveis Públics a Terrassa o Barcelona per aquesta tarda, des de l’Assemblea d’Indignats de Sabadell es va proposar aprofitar el matí d’avui per a denunciar públicament el paper de la banca en aquesta crisi. La jornada d’avui s’adscriu amb el canvi de dinàmiques al sí de les Assemblees d’Indignades del país que es va iniciar el passat 15 d’octubre, amb la manifestació sota el lema ‘De la Indignació a l’acció’, i que va acabar amb l’ocupació d’un edifici per reallotjar-hi famílies desnonades.

Els seus beneficis o les nostres vides

A Sabadell lAssemblea d’Indignats , Afectats per la Hipoteca i la Crisi, el CSA La Mekànica i el Moviment Popular han sortit avui al carrer per ‘assenyalar de manera contundent qui són els vertaders culpables d’aquesta crisi i de la penúria que estan vivint moltíssimes famílies al nostre país’. La marxa verda, s’ha iniciat a les 10 del matí pel centre assenyalant les seus de les principals entitats de la ciutat, Banc Sabadell i Unnim Caixa Sabadell, per continuar per la resta d’entitats amb presència al municipi, fins a denunciar-ne més d’una vintena. Els participants en l’acció han empaperat amb adhesius les sucursals bancàries i han repartit octavetes en les que criticaven el paper de la banca en la nostra societat i el tracte de favor que hi té l’estat. Els organitzadors han criticat amb duresa la nova recapitalització de la banca aprovada recentment per la Unió Europea, que equival segons l’entitat Justícia i Pau a ’92 vegades la quantitat necessària per eradicar la fam al món’. En aquest sentit han volgut recordar que mentre ‘es recapitalitza per enèsima vegada la banca, els mateixos estats asseguren no tenir pressupost per mantenir els serveis públics actuals’.