Sabadell ciutat lliure de desnonaments? No.

Desnonaments aturats!
Tots els desnonaments d’aquest dimecres han estat aturats per tant anul·lem la convocatòria.

Moltes gràcies!


Convocatória:
Aquest dimecres hem d’aturar 4 desnonaments!

Quedem totes el dimecres 8 de juliol, a les 09:00h a la Plaça del Pi (Avinguda de Matadepera) i des d’allà anirem a aturar cada un dels desnonaments.


DESAHUCIOS 8-7-15
Fes click a la imatge per a veure-la en gran

Des de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell, ens adrecem a tota la població , a institucions i a les entitats financeres per a visibilitzar la greu problemàtica que seguim patint en matèria d’habitatge a la nostra ciutat.

El conflicte que suposa que una sola família quedi al carrer sense un lloc on viure no només no ha desaparegut sinó que ha anat augmentant en els darrers mesos.

Des de la PAHC volem llançar algunes dades i consideracions que creiem significatives i que pensem, tothom ha de saber:

  1. Durant el primer semestre de 2015, 35 famílies han estat exposades a un procés de desnonament, amb data inclosa. D’aquests 35 desnonaments, la PAHC n’ha aturat 32. Aquests són els casos que han decidit acudir a la plataforma, sabem que, al marge, s’en donen centenars més.
  2. Si fem una comparativa del nombre de desnonaments d’aquest primer semestre amb els de l’any passat, la xifra ha augmentat en un 33%.
  3. Les entitats financeres segueixen sense oferir un parc d’habitatges en règim de lloguer social a l’administració per a resoldre la problemàtica i opta per obrir, cada cop més, processos judicials contra famílies que ja estan en un grau alt de vulnerabilitat.
  4. Un nombre significatiu dels desnonaments als que ens hem enfrontat porta el nom de BBVA, entitat fincancera que no només no col·labora per a erradicar la problemàtica sinó que tanca totes les portes al diàleg amb qualsevol agent social, amb despotisme.
  5. Segons fonts fiables, sabem que a la ciutat de Sabadell hi ha de 5 a 6 desnonaments diaris. Es fa evident que no tots passen per la PAHC, la qual cosa els invisibilitza.
  6. Gran part dels desnonaments que detectem des de la PAHC són aturats abans de la seva execució gràcies a la nostra tasca de pressió i mobilitzacions. Això també invisibilitza la gran quantitat creixent de desnonaments que tenen lloc al nostre municipi ja que actuem de paravent d’aquest conflicte social.

Creiem importantíssim que tothom sigui coneixedor d’aquesta realitat i volem posar de manifest que des de la PAHC no tan sols aturem desnonaments sinó que aportem propostes viables i imprescindibles per a començar a posar fi a aquest drama social i polític.

Cal que les institucions siguin valentes i apostin ferm per a tirar la ILP endavant i fer-la una realitat, però també cal que l’Ajuntament pressioni les entitats financeres per a aconseguir un parc de lloguer social digne i ajudar a formalitzar lloguers socials amb totes les famílies que s’han vist obligades a ocupar immobles propietat de bancs i caixes.

Nosaltres seguirem pressionant en aquest sentit perquè creiem que és el camí per a posar fre a l’emergència social en qüestió d’habitatge. Cal que les institucions recuperin el poder qua ara té la banca sobre els afers públics, aquesta és una de les nostres màximes que seguirem defensant en cada mobilització.

Finalment, aquesta setmana ens trobem davant la possible execució de quatre desnonaments el mateix dia 8 de juliol al llarg de tot el matí. Convoquem a una mobilització massiva i conjunta per fer front a tots i cadascun d’ells.

Aquest dimecres, 8 de juliol, a les 09:00h a la Plaça del Pi (Avinguda de Matadepera).

Horaris i adreces dels quatre desnonaments:

– 8 juliol, 09:30h, Avda. Matadepera, 183-185

– 8 juliol, 10:30h, Plaça Garona, 1

– 8 juliol, 11:30h, Passatge Puigcerdà, 10

– 8 juliol, 12:00h, Carrer Sau 112-114
La lluita continua!

6 de juliol de 2015, Sabadell